Най-голямата годишна миграция на хора започна в Китай, където стотици

...
Най-голямата годишна миграция на хора започна в Китай, където стотици
Коментари Харесай

Китай се готви за натоварения трафик заради Лунната нова година

Най-голямата годишна миграция на хора стартира в Китай, където стотици милиони хора пътуват, с цел да бъдат със фамилиите си за Лунната нова година на 16 февруари, съобщи ДПА.
Властите чакат общо 2,98 милиарда пътувания с коли, влакове и самолети през 40-те дни към празника. Китайската комисия за развиване и промяна предвижда нарастване на пътуванията с трен с 8,8% и с 10% - на пътуванията със аероплан. Пътуванията с кола обаче се чака да спаднат за първи път.

 © Българска телеграфна агенция
Повече китайци пътуват и в чужбина за празниците, като към 6,5 милиона са си създали резервации за пътешестване зад граница. Очаква се приходите от туризъм през празниците да доближат 476 милиарда юана (76 милиарда долара), което е с 12,5% повече по отношение на предходната година, съгласно националната туристическа работа.

Китайската Нова година се чества на друга дата всяка година в сходство с лунния календар. Това е най-важният китайски празник и е мотив фамилиите да се съберат. Според китайския хороскоп 2018-та е Годината на кучето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР