Новоизбраният премиер на Република Северна Македония избра конфронтацията и погазването

...
Новоизбраният премиер на Република Северна Македония избра конфронтацията и погазването
Коментари Харесай

Пеевски: Премиерът на Северна Македония проповядва вражда и омраза срещу европейска България

Новоизбраният министър председател на Република Северна Македония избра борбата и погазването на европейските правила и от най-високата парламентарна естрада даде поръчка, че счита да отклони страната от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи омраза и ненавист против европейска България, декларира Делян Пеевски от Движение за права и свободи, представен от пресцентъра на партията.

Според Пеевски надменно заявеният отвод от осъществяване на контракта с България, изискващ включването на българите в Конституцията с промени в главния закон, е жестоко нарушаване на процеса на интеграция на Северна Македония в Европейския съюз.

Той напомня, че преди повече от месец се е обърнал с предизвестие към Мицкоски да не се пробва да използва България за вътрешнополитическите си цели. Председателят на Движение за права и свободи декларира, че като страна ние няма да останем безучастни към тази поредна провокация.

Делян Пеевски чака всички депутати от българския парламент и български депутати в Европейския парламент, без значение от партийната им принадлежност, да не подминават с нехайство тези будещи паника процеси в прилежащата ни страна.

По думите му, посоката, в която е тласкана Република Северна Македония от политическата си върхушка, е рискова. Последиците за тази безнаказаност не би трябвало да понася македонският народ, само че отговорността би трябвало да бъде за самозабравилите се политици, които минират евроатлантическия път на страната.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР