Най-голямата болест на българина е нихилизмът ми каза преди време

...
Най-голямата болест на българина е нихилизмът ми каза преди време
Коментари Харесай

Зелени заедно - побутване към по-устойчиво развитие

" Най-голямата болест на българина е нихилизмът " ми сподели преди време един български бизнесмен, с което мощно ме предизвика. И макар че естественото ми възприятие за национална самоотбрана се включи, не мога да отрека, че значително e прав.

С това свое изявление той имаше поради умеенето на нацията непрекъснато да се самоподценява - акцентираме последните места в разнообразни ранглисти, демонстрираме най-вече неуспехите си - " неприятни " пътища, " некачествено " опазване на здравето, " ненаказана " корупция, и не на последно място - не имаме вяра в личните си благоприятни условия. За да даде своя принос за излекуването на този нихилизъм, той, предприемачът, се е отдал на построяването на огромен план, с който да потвърди, че българите могат повече, в сравнение с допускат. А какво вършим ние?

Медиите също имаме основна роля в разпространяването на тази " болест " - доста по-рядко демонстрираме позитивните образци за сметка на отрицателните. Не и този път обаче, не и с плана " Зелени дружно ".

На особено основаната платформа ще откривате както значими и любопитни обстоятелства по тематиките за грижата за околната среда и устойчивото развиване, по този начин и всички богати на информация, образци и хрумвания материали на Webcafe.bg и Money.bg .

Проектът, зад който застават редакциите на бизнес медията Money.bg и начин на живот изданието Webcafe.bg, ще демонстрира повече от положителното за сметка на неприятното - в зелен колорит. И незабавно потвърждаваме желанията си:

Знаете ли, че България е измежду трите страни в Европа, които най-успешно рециклират отпадъците от пластмасовите опаковки? В точни числа - 59.2% от пластмасовия отпадък бива оползотворен.

Знаете ли, че в България делът на възобновимата сила е 23.3% и е по-голям, в сравнение с в страни като Германия (19.3%) и Франция (19.1%)?

Знаете ли, че българите генерират доста по-малко отпадък от междинния европеец? Малко над 3 тона годишно се падат на човек от популацията при над 5 тона приблизително за Европа.

Това са единствено три образеца, които демонстрират, че монетата има и друга страна. Българското общество и бизнес по натурален път доближават до резултати, които надминават средноевропейските и тези на огромните стопански системи, спрягани постоянно за образец. Но това надалеч не значи, че няма още път, който да бъде извървян. Последното изследване на " Евробарометър " от март 2022 година демонстрира, че половината от запитаните български дребни и междинни компании подхващат " малко дейности ", с цел да бъдат повече ресурсно ефикасни. Едва 6% декларират, че съществено работят по въпроса, до момента в който цели 19% - измежду най-високите стойности в Европейски Съюз, не подхващат никакви дейности.

Екипът на " Зелени дружно " има вяра, че повода по тази причина не е нежеланието, а неналичието на положителния образец. През 2017 година американският икономист Ричард Талер получава Нобелова премия за стопанска система за проучванията на поведенческата стопанска система. В най-известната си книга - " Побутване ", той потвърждава, че потребителите постоянно вземат неверното решение на база пристрастност и имат потребност от леко " бутане ", с цел да видят по-правилното.

Проектът " Зелени дружно " цели тъкмо това - да побутне българския бизнес към по-устойчиво развиване, като му покаже другата опция. Ето за какво в идващите два месеца ще дадем доста образци в тази посока. Ще срещнем Вас, нашите читатели, със зелените герои на нашата стопанска система. Ще Ви покажем компании за образец, чиято активност може да бъде мерило за стабилно развиване освен на българско, само че и на европейско равнище. Ще Ви разкажем за трендовете в най-важните стопански браншове и по какъв начин те трансформират освен бизнес средата, само че и потребителските настройки. Ще Ви срещнем с опитни специалисти, които ще дават отговор на значимите въпроси, чиито отговори всички търсим.

Така че, настройте се на зелена вълна и търсете основната дума " Зелени дружно "!

" Зелени дружно " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР