Най-голямата авиокомпания в Южна Корея – Korean Air ще мери

...
Най-голямата авиокомпания в Южна Корея – Korean Air ще мери
Коментари Харесай

Още една авиокомпания ще мери теглото на пътниците преди полет

Най-голямата самолетна компания в Южна Корея – Korean Air ще мери тежестта на пасажерите, които пътуват с превозвача преди качване в самолета. Новите правила влизат в действие от 28 август и в началото ще важи за няколко седмици, до края на септември. Като ще засегне пасажери, заминаващи от интернационалното летище Gimpo и Incheon.

Новата политика не цели засрамване на пасажерите, а е част от почналата наклонност за въвеждане на спомагателни рестрикции и проследимост на тежестта на самолета, написа CNN.

Информацията, която ще бъде събирана и от корейската самолетна компания ще бъде изцяло анонимна, а данните ще се изпращат към Министерството на земята, инфраструктурата и превоза на страната.

По-рано тази година такава регулация беше въведена и от Националната самолетна компания на Нова Зеландия. Програмата, която Air New Zealand назовава „ изследване на тежестта на пасажерите “, е метод за събиране на данни за натоварването и разпределението на тежестта на самолетите, споделя самолетната компания.
Авиокомпания ще мери тежестта на пасажерите преди полет
„ Ние претегляме всичко, което се движи в самолета – от товара през храната на борда до багажа в багажното поделение “, сподели тогава Алистър Джеймс, експерт на самолетната компания по възстановяване на контрола на натоварването. „ За клиенти, екипаж и кабинни чанти използваме междинни тегла, които получаваме от това изследване. “

И в двата случая задачата на събираните данни е да се помогне на самолетните компании да вземат решения по отношение на потребностите от гориво и разпределението на тежестта на борда.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР