Най-голямата армия в Европа - руската - води война. Доскоро

...
Най-голямата армия в Европа - руската - води война. Доскоро
Коментари Харесай

Доскоро подценявана: Украйна има втората по сила армия в Европа


Най-голямата войска в Европа - съветската - води война. Доскоро се смяташе, че украинската войска е доста по-слаба и ще бъде премазана от руснаците за дни. Но се видя, че тя е била мощно подценена. Какво се знае?

е към четири пъти по-голяма от украинската - поне на хартия. Превесът е още по-категоричен, в случай че се има поради не общият брой на бойците, а числеността на обособените типове войски. Но. „ Силата на украинската войска постоянно се подценява “, споделя пред „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “ (ФАЦ) полковникът от запаса Волфганг Рихтер, боен анализатор на немската фондация „ Наука и политика “. Той напомня, че в спокойно време бойците в украинската войска са били 250 000 и декларира: „ Украйна има втората по мощ войска в Европа “.

Украйна може да притегли до 900 000 запасняци

Към това се прибавя, че украинският президент директно след началото на войната разпореди всеобща готовност. Украйна има опция да притегли по този метод до 900 000 запасняци.
Редакцията предлага
Освен това против Русия водят война доброволци от чужбина, чийто прецизен брой не може да се дефинира, а и доста доброволци от самата Украйна са разполагаем на териториалната защита. Решаващото е, че украинските елементи съществуват освен на хартия, а фактически са заели позиции на фронта.

Умна тактичност

От изгода за Украйна е и това, че западната част на страната в това време значително е пощадена от съветски офанзиви. Там има опция за подготовка на бойците за присъединяване в бойни дейности. Макар напоследък, огромна част от фронта в южната част на страната от месеци не се измества или съвсем не се измества.

Украйна е постигнала такова съответствие на силите, което ѝ разрешава въз основата на ротация да обезпечи почивки на частите си. Това укрепва бойния дух, който така и така е висок, оказва помощ и за мобилизацията на запасняците, показва пред ФАЦ експертката по въпросите на сигурността Юлия Фридрих.

„ Има вицове, че в Одеса вербували бойци и на плажа. Но въпреки това опашките пред мобилизационните бюра са факт “, споделя тя. Фридрих, която до февруари е живяла в Киев, е впечатлена от поддръжката, която армията получава от украинското общество. „ Тези хора също способстват за битката “, отбелязва експертката, съгласно която няма възможност бойният дух на украинците да спадне.

Международна помощ

Освен това Украйна може да разчита на интернационална помощ и във връзка с подготовката на бойците. Сред военнослужещите на фронта има и 5000 дами, което дава съображение на президента Зеленски да споделя, че украинската войска е измежду тези с най-голямо женско присъединяване.

Помощта извън не е незначителна. Само английското държавно управление е дало обещание да приготви няколко хиляди бойци. Волфганг Рихтер и Юлия Фридрих са единомислещи, че на Украйна няма да ѝ липсват бойци - дори войната да продължи дълго. Това, което не доближава, са мунициите, показва Рихтер. По неговите думи Украйна има потребност от 100 000 патрона от най-различни калибри. Страната обаче не е в положение да създаде мунициите сама, Западът също не ги създава всеобщо и в един миг складовете ще се изпразнят.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР