Най- голяма част от сигналите са при нас са свързаните

...
Най- голяма част от сигналите са при нас са свързаните
Коментари Харесай

Богомил Николов: Най- голяма част от сигналите при нас са свързаните с комуналните услуги



„ Най- огромна част от сигналите са при нас са обвързваните с комуналните услуги- парно, ток, вода. Потребителите постоянно не подават сигналите и не довеждат нещата до дъно, когато става дума за проблем с финансови институции като банки и други, в случай че те са по-активни в тази посока, може би и тези разногласия ще стартират да се вземат решение по-експедитивно “,  уточни пред БНР Богомил Николов  ръководител на “Активни консуматори “.
„ Най-чести са сигналите за нерешени проблеми в услугите, тъй като хората не схващат сметките , които идват за ток, вода, парно. Хората не схващат по какъв начин става това начисляване и премерване от страна на доставчиците. Това води до трупане на съмнение, което може да се позволи единствено с бистрота.
Но да съветвам и хората – прави ми усещане, че хората се крият от проблемите, изключително когато става дума за някакви отговорности , това е най- неприятната тактика.

Като видят, че имат някакво начисление, незабавно да питат и да изчистят казуса, а не да се крият с години и по-късно да се окаже, че сумите са нарастнали неимоверно.  Това става и при мобилните оператори също “, разясни още Богомил Николов.

„ От друга страна трите мобилни оператора са най-санкционираните и глобяваните за нелоялни търговски практики. Само за последните 3 години имат над 30 наказания за нелоялни практики. Но санкциите са дребни и те не ги стряскат.  По закон те са от 1000 до 30 000 лева, само че най-често налаганите са 5- 6 хиляди лв. приблизително и тя не е проблем за тях “, съобщи още Николов.

По думите му нарасналите цени по морето у нас е поради това, че летовниците нямат избор да отидат другаде на море - тъй че повече конкуренция е методът това да не се прави от нашите хотелиери и ресторантьори, разяснява още Богомил Николов.

Николов сподели също,  че и в новия проектокабинет няма сектор или Дирекция, свързани със отбраната на потребителите .

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР