Най-големият в България закрит басейн за тренировки по гребане вече

...
Най-големият в България закрит басейн за тренировки по гребане вече
Коментари Харесай

Най-големият за България закрит басейн за кану-каяк, откриха в Асеновград

Най-големият в България закрит басейн за тренировки по гребане към този момент действа в Асеновград. Съоръжението бе намерено публично през днешния ден. Басейнът е с размери 15/12 метра, събира 100 кубика вода и в него могат да упражняват кану-каяк 18 деца по едно и също време, изясни за Actualno.com Камен Куцев, който е един от треньорите.
Спортното оборудване е съществувало от преди, само че е било изоставено и повече от 30 години не е употребено. Сградата е била занемарена и тук-там е почнала да се саморазрушава. Идеята да се реновира положението му е за младите очаквания в кану-каяк на Асеновград да имат опция за действителни тренировки и през зимния интервал. През лятото тренингите се правят на Гребна база „ 40те извора”, при едноименния язовир. Във възобновяване на басейна присъединяване са взели освен управлението, само че и децата от клуба. С възторг всички са боядисвали, ремонтирали и почиствали залата.
Ремонтът е станал вероятен съвсем напълно с финансови средства от донори, както и с пари бюджета на самия асеновградски СККК „ Асеновец”. Сред главните ремонтни действия е замяна на дограма на прозорци, която е коствала към 1 000 лв.. Наложило се е доизграждане с тухли на избрани зони от постройката. А покривът е бил в много неприятно положение и за ремонтирането му са изхарчени близо 4 000 лв.. Изградена е нова врата, посредством която от спортна зала „ Асеновец” може да се влезе непосредствено в помещението с басейна. „ На този стадий водата, с която се цялостни оборудването, е от река Чая, само че е пречистена посредством препарати”, увери Куцев, като акцентира, че басейнът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР