Най-големият проблем в община Сандански безспорно е амортизираната и остаряла

...
Най-големият проблем в община Сандански безспорно е амортизираната и остаряла
Коментари Харесай

Атанас Стоянов: Изготвихме и внесохме в МРРБ ВиК проект, който решава проблема с авариите в Сандански

Най-големият проблем в община Сандански несъмнено е амортизираната и остаряла водопроводна и канализационна мрежа. Това е и повода за честите повреди, създаващи неудобства за жителите, както и голям брой дупки по пътищата. И за това общината е изготвила сложен механически план за цялостна замяна на ВиК мрежата, както и асфалтиране на улиците в централната градска част и създаване на нови тротоарни площи.

Проектът е минал през всички съгласувателни процедури и е с издадено позволение за градеж. Внесен е като предпочитан от община Сандански за финансиране в Министерство на районното развиване и благоустройството.

Докато някои се упражняват в избирателен популизъм, истината е, че ние не сме спирали да работим за решение на този проблем.

Комплексният план включва реорганизация и замяна на цялата ВиК инфраструктура, уличните платна и тротоарните площи на улици:

„ Воден “, „ Княз Борис I “, „ Петър Сарафов “, „ Св. св. Кирил и Методий “, „ Козма и Дамян “, „ Стою Хаджиев “, „ Георги Казепов “, „ Васил Левски “, „ Христо Смирненски “. Както и дъждоприливници, ревизионни шахти, сградни отклонения и нов довеждащ тръбопровод в местността „ Арнауд дере “.

Реконструкцията и построяването на новата канализационна мрежа ще бъде с дължина 3357 м., а реконструкцията и новите водопроводи в секторите ще бъдат с дължина 4383 м. След полагане и създаване на новата ВиК мрежа на тези улици ще бъде положена нова пътна асфалтова настилка, както и нови прилежащи тротоарни площи със засаждане на над 100 нови дръвчета.

Ползите за жителите на община Сандански ще бъдат осезаеми и трайни. Защото по този метод решаваме проблеми, наслагвани десетилетие и подобряваме фрапантно качеството на живот на хората.

Искам също по този начин да подчертавам на това, че сега община Сандански работи и по различен значим план, обвързван с екологията и чистотата на града ни –Пречиствателна станция, която към този момент се построява.

По този метод община Сандански ще покрие критериите за екологичните правила на отпадъчните води, което безспорно ще способства за по-чиста и благоустроена витална среда в района. А въпреки това, планът ще сътвори по-големи благоприятни условия за бъдещи огромни вложения във ВиК бранша.

Работейки в сегашното, мислим и за бъдещето – за положителното на Сандански. Защото изборите са избори, лъжите и операциите станаха част от всекидневието ни, само че истината е, че единствено направеното остава.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР