Най-големият проблем пред младите хора в Хасково и региона е

...
Най-големият проблем пред младите хора в Хасково и региона е
Коментари Харесай

Крум Дончев в Хасково: Липсата на доходи е големият проблем за младите

Най-големият проблем пред младежите в Хасково и района е неналичието на приходи, които да подсигуряват спокойното основаване и развъждане на семейство. Средната работна заплата в Хасково е най-ниската по отношение на целия Южен централен регион и на 24-то място от 28 области. Средната работна заплата за страната е с над 300 лева по-висока от тази за област Хасково. Това съобщи претендентът за евродепутат от листата на " Българска социалистическа партия за България " Крум Дончев, който посети града и района.
Посещението ми тук не мина и без обичания аромат на бензин. Срещнах се с младежи, от които се откроиха и доста гении. Пожелавам им триумф и храброст, само че и доста воля, без които достиженията са немислими. Поговорихме също и за техните болки и паники, както и за вярата, с която живеят, добави той. По думите му, различен главен проблем в района е демографската рецесия.
За последните 10 години ражданията са спаднали фрапантно, добави претендентът за евродепутат. Той разяснява, че сериозният негативен приръст е присъщ за цялата страна. Според международната статистика България е измежду последните страни по коефициент на натурален приръст в света. Крум Дончев означи още, че в района са затворени голям брой учебни заведения, а огромни предприятия са затворили порти, което е довело и до растеж на безработицата. Вярвам, че платформите ни “Визия за България” и “Визия за Европа”, където има работещи хрумвания и оферти, които биха помогнали за решаването на демографския проблем и развиването на районите, ще оказват помощ и на Хасково, заключи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР