Най-големият проблем по празниците е, че има много храна, с

...
Най-големият проблем по празниците е, че има много храна, с
Коментари Харесай

Коледните храни, от които не се напълнява

Най-големият проблем по празниците е, че има доста храна, с която преяждате и най-сетне се оказвате с няколко кг от горната страна. Но пък и въздържанието от това да си похапвате на Коледа също не е вид. Но има някои храни, с които умерено може да преяждате и да не напълнеете.
 Мандарини
Цитрусите нормално са част от трапезата, както на Бъдни вечер, по този начин и на Коледа. А най-популярни и обичани са мандарините или клементините. Тези дребни оранжеви плодове са цялостни с витамин С и антиоксиданти, които се борят със свободните радикали. Освен това работят прочистващо на организма, което ги прави идеалната храна за дните около Коледа. Имат доста количество захар, поради което са добра опция на всички сладки на коледната софра. А най-хубавото е, че даже и да прекалите с тях, няма това да ви се отрази на килограмите. 

 

 

 Добави изложение

 
Орехи
Ядките са друга обичайната вкусотия, която се поставя на празничната маса. А измежду най-популярните коледни ядки в България са орехите. Те са богати на понижаващи холестерола мононенаситени и полиненаситени мазнини и съдържат по-малки количества повишаващи холестерола наситени мазнини. Ядките съдържат и фибри, растителни протеини, витамин Е, калий, и магнезий. Така че самоуверено хапвайте ядки по Коледа без да се притеснявате, че прекалявате с храната. 

 

 

 Добави изложение

 
Боб
Бобена салата, фасул в гърне, чушки с фасул и изобщо фасул, подготвен по всевъзможен метод, обичайно участва на Коледната софра. Редовната консумация на фасул подкрепя сърдечната функционалност, управлява апетита, усъвършенства храносмилането и предотвратява затлъстяването на черния дроб. Бобът също по този начин съдържа аминокиселини, протеинови градивни детайли, които тялото употребява, с цел да лекува и да основава нови тъкани като кости, мускули, коса, кожа и кръв.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР