Най-големият полицейски синдикат - СФСМВР, изразява безпокойство заради планирана реформа

...
Най-големият полицейски синдикат - СФСМВР, изразява безпокойство заради планирана реформа
Коментари Харесай

Полицаи искат среща с Кирил Петков заради планирани реформи в МВР

Най-големият полицейски профсъюз - СФСМВР, показва безпокойствие поради планувана промяна в структурата на Министерство на вътрешните работи . Това излиза наяве от позиция на федерацията, изпратена до медиите. Тя е във връзка обсъжданата концепция пожарната и незабавният телефон 112 да бъдат изведени в обособена конструкция.

Според синдиката планирането, а в обособен случай и реализацията на такова преструктуриране, припомнят опитите за реформиране на министерството " на парче ", на чийто " явен неуспех бяхме очевидци през последните години ". Затова и от федерацията споделят, че се опълчват на сходна промяна.

От синдиката показват, че не са известени за това обмисляне. И припомнят, че тези дейности по никакъв метод не кореспондират с контрактуваното в съдружното съглашение за ръководство на страната.

Според управлението на федерацията сега се разпиляват време и старания, които биха могли да бъдат употребявани с надалеч по-продуктивна цел. Освен това се генерира неустановеност, напрежение и демотивация измежду чиновниците в няколко дирекции на полицията и на последващо място се пораждат подозрения по отношение на приложимостта на съдружното съглашение.

От СФСМВР упорстват за незабавна среща с премиера , на която да обсъдят обстановката в Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР