Най-големият полицейски синдикат – Синдикална федерация на служителите в МВР

...
Най-големият полицейски синдикат – Синдикална федерация на служителите в МВР
Коментари Харесай

Полицейският синдикат застана зад битите си и обиждани служители

Най-големият полицейски профсъюз – Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) изрази в писмо до медиите терзанието си от зачестилите похищения върху униформени чиновници и неизпълнението на техните разпореждания. Според тях, това съществено заплашва престижа на институцията, а оттова и реда в обществото. Ето какво се споделя в писмото:

„ В последните дни се следи увеличение на случаите на несъблюдение на полицейски разпоредби, съпроводени с нанасяне на леки телесни повреди на чиновници на Министерство на вътрешните работи, при осъществяване на техните служебни отговорности (в София, кв. „ Орландовци”, град Перник при битов случай и в Монтана след футболен мач).

Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи изрично се опълчва на опитите представители на разнообразни политически партии да „ употребят “ потърпевшите чиновници и случаите на очевидно неуважение престижа на държавна институция в подтекста идните локални избори. Недопустимо е представители на законодателната и изпълнителната власт да приканват да се толерират дейности, блестящо противоречащи на законите в Република България.

СФСМВР намира сходни дейности за извънредно нездравословни и със съществени последици за правния ред и имиджа на държавността.

Това са дейности с противоположен знак на така наречен „ полицейско принуждение “ и никога не би трябвало да бъдат толерирани и подценявани.

За страдание, „ възмущение” сега няма нито от законодателната и изпълнителната власт, нито от жителите. Причините за това са доста. Може би се дължи на неналичието на осъзнаване на казуса, може да се дължи на обстоятелството, че унизен или потърпевш чиновник в Министерство на вътрешните работи не е задоволително атрактивна вест, която продава, а може да е липса на предпочитание да се защитят хората, които обезпечават публичния ред в страната.

За СФСМВР е неочакван фактът, че всеки случай на жител, оплакал се - основателно или не, че е жертва на корист със служебно състояние се разпространява всеобщо, а три случая, в които има поругаване на държавността и приети в болница чиновници в Министерство на вътрешните работи не съставляват интерес нито за медиите, нито за обществото.

Независимо какви са претекстовете за сходно друго отношение, то води до дезинформираност на жителите и граничи с цензура”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР