Най-големият нискотарифен превозвач в света ирландската компания Ryanair преговаря с

...
Най-големият нискотарифен превозвач в света ирландската компания Ryanair преговаря с
Коментари Харесай

Ryanair преговаря за 210 самолета Boeing 737-MAX в най-голямата сделка на 2020 г.

Най-големият нискотарифен транспортьор в света ирландската компания Ryanair договаря с американския авиостроител Boeing за закупуването на до 210 самолета, заяви изпълнителният шеф на компанията Едуард Уилсон по ирландската телевизия RTE. " Тази договорка е главният ни приоритет до края на 2020 година, като 135 самолета са сигурни и имаме алтернатива за закупуване на още 75 ", добави той. 

Самолетите са от новия модел Boeing 737-MAX, които бяха неразрешени за приложимост през март 2019 година Това стана откакто при два полета самолетите изгубиха височина при политане и катастрофираха, убивайки на място всички над 350 пасажери.

Според информация на локалното издание Irish Independent самолетната компания възнамерява да заплати към 15 милиарда евро за договорката. Ако договарянията бъдат завършени до края на 2020 година, както се чака, то това ще бъде най-голямата договорка за самолети през цялата година. Ryanair, който транспорти 146 млн. пасажери през 2019 година, евентуално се ориентира към опцията да се възползва от една страна от извънредно неподходящата  ситуация с гражданската авиация, а от друга от неприятното добро име на злощастния аероплан на Boeing и да придобие машините с огромна отстъпка, отбелязва изданието.

Както е известно полетите сега са едва към 30% от равнището им за същия интервал на 2019 година, а по-рано през годината бяха едвам 10%.

По-рано тази година Boeing съумя да подписа първа договорка за модела 737-MAX от заземяването му. През август полската чартърна компания Enter Air SA, която има полети и до България, се съгласи да купи до 4 от самолетите. Междувременно процедурите за приемане на ново позволение за потребление на Boeing 737-MAX не престават. Тази седмица Американският авиационен регулатор задължи Boeing да вкара особено образование за водачи за 737-MAX.  То е обвързвано с главното обвиняване против компанията, че с цел да могат да пласират по-бързо повече самолети от новия модел, те не са съобщили, че водачите би трябвало да преминат през в допълнение образование. Вместо това Boeing са твърдели, че 737-MAX е еднакъв на предходните модели 737, което е било повода водачите да не знаят по какъв начин да работят с  автоматизирания програмен продукт и заради което се стига и до съдбовните ициденти при излитането на двата полета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР