Най-големият лек автомобил на Toyota за европейския пазар се появи

...
Най-големият лек автомобил на Toyota за европейския пазар се появи
Коментари Харесай

Toyota уби Avensis заради слабо търсене

Най-големият лек автомобил на Toyota за европейския пазар се появи през 1997 година, като японците изкараха три генерации от него.

Сега, Toyota Avensis трябваше да бъде показан в своята 4-та генерация, която да е по шоурумите в края на тази година. Но това очевидно няма да се случи и марката ще остане без представител в D-сегмента на Стария континент.

По информация от списание Autocar, от Toyota са решили да спрат производството на Avensis и за момента няма проекти за негов заместител. " Ние следим деликатно D-сегмента в Европа, който страда от доста сериозен спад и липса на интерес ", декларира представител на Toyota Europe пред английското издание.

Решението е взето след в действителност сериозния спад на продажбите - предходната година от Toyota са стартирали единствено 25 319 бройки от Avensis, което е спад с 28% по отношение на 2016 г.За съпоставяне, водачът в D-сегмента Volkswagen Passat е осъществил цели 183 288 бройки, а вторият по продажби - Skoda Superb - 81 410 бройки. В най-хубавата си година - 2004 - японците са осъществили 142 335 бройки от най-голямата си кола.

Ще напомним, че преди време и Honda изтеглиха своя D-флагман Accord от европейския пазар поради спад в търсенето. За сметка на това, обаче, новото потомство на по-малкия Civic, излезе във версия седан, дълга съвсем колкото отишлия си Accord. Според клюки, сходна тактика ще гонят и от Toyota, с новото потомство на Auris / Corolla.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР