Най-големият фюжън проект в света за ядрен синтез …Амбициозният проект

...
Най-големият фюжън проект в света за ядрен синтез …Амбициозният проект
Коментари Харесай

Най-големият фюжън проект в света за ядрен синтез

Най-големият фюжън план в света за нуклеарен синтез …Амбициозният план за 23,5 милиарда $ се стреми да употребява нуклеарния синтез като източник на неограничена чиста сила (HiddenTruth.site).

 Вече е в ход петгодишната фаза на сглобяване
Вече е в ход петгодишната фаза на сглобяванеЧесто обсъждан като Светия Граал на производството на сила, нуклеарният синтез е еднакъв развой, който създава сила в Слънцето и работи, посредством обединение на водородни ядра дружно за основаване на хелий.За разлика от нуклеарното разделяне, което идва с присъщия риск от стопяване, синтезът е доста по-чист и безвреден. Водородното гориво, употребявано в процеса, е толкоз несметно, че е на практика безкрайно.Физиците се пробват да построят работещ реактор за нуклеарен синтез, за произвеждане на сила в продължение на повече от 60 години. До в този момент, триумфът постоянно оставаше несбъднат.Този е последният опит и план, който ще бъде построен през идващите няколко години във Франция. Очаква се да е приключен до 2025 година.
Четете още: Огромният японски робот Гъндам прави първите си стъпки (видео)Премиерът на Япония – Шинцо Абе (Shinzo Abe), съобщи: “Вярвам, че тези нововъведения ще играят основна роля в решаването на световни проблеми, в това число изменението на климата и реализирането на стабилно общество без въглерод. ”Директорът на плана Бернард Бигот (Bernard Bigot) назова потреблението на нуклеарен синтез “чудо за нашата планета “, само че предизвести, че “конструирането на машината от елементи ще бъде като сглобяване на тримерен пъзел в комплицирана времева линия с точността на швейцарски часовник “.Ако планът успее, той ще може да създава 10 пъти повече топлота, в сравнение с е вложена.Много надалеч повече, в сравнение с във всеки различен опит за синтез, който се е провеждал преди.В последна сметка, нуклеарният синтез може да революционизира метода, по който се създава електрическа енергия, като в същото време взема решение проблемите със замърсяването и намаляването на изкопаемите горивни запаси.С други думи – това е нещо, с което желаеме да стартираме да работим допустимо най-бързо.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР