Най-големият доставчик на здравни услуги в Израел отчете 94% спад

...
Най-големият доставчик на здравни услуги в Израел отчете 94% спад
Коментари Харесай

Израел отчете 94% спад на случаите с COVID-19 след ваксинация

Най-големият снабдител на здравни услуги в Израел регистрира 94% спад на симптоматичните инфекции на COVID-19 измежду 600 000 души, получили по две дози от имунизацията на Pfizer. Това е най-голямото изследване в страната досега, съобщи организация БГНЕС.

Организацията за поддържане на здравето „ Clalit”, която обгръща повече от половината от всички израелци, съобщи, че същата група е с 92% по-малка възможност да развие тежко заболяване от вируса. Сравнението беше по отношение на група със същия брой хора, със съответстващи анамнези, които не са получили имунизацията.

“Това недвусмислено демонстрира, че коронавирусната ваксина на Pfizer е извънредно ефикасна седмица след слагането на втората доза, тъкмо както е открито и в клиничното проучване”, сподели Ран Балисер, основен иновационен шеф на „ Clalit”. Той добави, че данните демонстрират, че имунизацията Pfizer, която е създадена в партньорство с немския BioNTech, е още по-ефективна две и повече седмици след слагането на втората доза. Хоспитализациите и сериозните болести към момента порастват измежду по-младите групи от популацията на Израел, при които имунизацията стартира седмици по-късно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР