Най-големият апарткомплекс в Поморие- Сънсет Ризорт“ затвори и освободи от

...
Най-големият апарткомплекс в Поморие- Сънсет Ризорт“ затвори и освободи от
Коментари Харесай

Затвори най-големият апарт хотелски комплекс в Поморие

Най-големият апарткомплекс в Поморие- „ Сънсет Ризорт “ затвори и освободи от работа близо 500 души. Причината е, че на 4-и октомври е спрян тока на комплекса поради неплатена сметка от 800 хил.лв. 

Споровете сред събствениците на комплекса и притежателите на жилища не престават близо 10 години. 

До тази обстановка се стигна откакто притежателите на жилища, множеството ирландски жители, отхвърлят да заплащат такса за поддръжка на общите елементи и дължат сума надвишаваща 1 млн. и 800 хиляди лв..

Преди две години поради неуредени сметки сред притежателите и притежателите на жилища избухна скандал. 

Евродепутатът Клеър Дейли в резолюция на Европейския парламент уточни този случай като проблем с Върховенството на закона в България. 

Защо ирландците отхвърлят да заплащат, изяснява шефът на етажната благосъстоятелност Манол Манолов. 

" Те се базират на член 51 от Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, който гласи, че в случай че не обитават 30 дни не дължат такса. Реално комплексът се поддържа целогодишно, електрическата енергия и водата се заплащат всеки месец. Това няма отношение кой идва единствено за 5 месеца и нещата би трябвало да се разграничат. Би било добре, в случай че законът се промени в тази тенденция. "

Кметът на Поморие Иван Алексиев разяснява,  че обстановката ще има изключително отрицателен резултат върху развиването на туризма в Поморие и най-много върху кв. " Св. Георги ".

" 450-500 души към този момент са освободени доколкото ми е известно. Това е разследване на несъответстващата държавна политика в региона на туризма. Как това министерство на туризма не можа да направи един закон, който да обособи частите в хотелите, които се продават. В момента виждаме кавги - не могат да се схвана за тока, не могат да се схванат за водата, за общите елементи ", сподели още Иван Алексиев.

Комплексът затваря за неустановен период, сигурно няма да работи следващата година. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР