Най-евтините апартаменти в София се намират в кв. „Люлин” и

...
Най-евтините апартаменти в София се намират в кв. „Люлин” и
Коментари Харесай

Къде са най-евтините апартаменти в София?

Най-евтините жилища в София се намират в кв. „ Люлин” и регион „ Връбница”, сочат данните за първото тримесечие на една от огромните посреднически организации в страната.

През първите три месеца на годината апартаманети в кв. „ Люлин” са продавани на междинна цена от 860 евро/кв.м, до момента в който тези във „ Връбница” доближават 960 евро/кв.м. Сделките за жилища в региона на „ Студентски град” също са на цени под 1000 евро на квадратен метър, като за интервала възлизат на приблизително 970 евро/кв.м, излиза наяве от данните, представени от вестник „ Монитор”.

Сделките с недвижими парцели бележат растеж от началото на годината, макар икономическите последствията от пандемията. „ Жилищният пазар направи доста мощен старт на 2021 година Активността беше по-голяма и от началото на 2020 година преди пандемията, и от същия интервал на 2019 година, като на моменти беше даже еуфорична. По всичко проличава, че жилищният пазар е преодолял пандемичната рецесия и продължава възходящия си цикъл на развитие”, разяснява Полина Стойкова изпълнителен шеф на Bulgarian properties.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
През първите 4 месеца на 2021 година в София има 3 пъти повече с...

Най-популярните квартали в София измежду претендентите за нов дом евтино са следните: „ Банишора “ (1030 евро/кв.м), необятен център на София (1100 евро/кв.м), „ Лагера “ (1180 евро/кв.м), „ Младост “ (1215 евро/кв.м), „ Дианабад “ (1280 евро/кв.м), „ Полигона “ (1320 евро/кв.м), „ Драгалевци” (1260 евро/кв.м), „ Манастирски ливади “ (1225 евро/кв.м), „ Кръстова вада “ (1300 евро/кв.м).

COVID-19 е предизвикал купувачите към по-прагматични решения, като изборът на парцел става бързо и умерено. Освен всичко друго, претендентите за нов дом са почнали добре да преценят опциите и потребностите си.Инвестицията в парцел се преглежда и като метод за запазване на цената на парите в изискванията на рецесия.

Средната цена на покупко-продажбите в столицата доближава 109 530 евро за първото тримесечие, което е растеж по отношение на предходната 2020 година, когато междинната цена е възлизала на 100 260 евро. За повишенито способства и наклонността за усилване на интереса към по-големите жилища.

Броят на новите покупко-продажби в София скача с 20% по отношение на предходната година и с към 10% по отношение на 2019 година. Пазарът на парцели освен е наваксал забавянето поради пандемията, само че и продължава да пораства с бързи темпове, излиза наяве от данните.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР