Най-доброто време за посещение на Гърция зависи от много повече

...
Най-доброто време за посещение на Гърция зависи от много повече
Коментари Харесай

Най-доброто време за посещение на Гърция

Най-доброто време за посещаване на Гърция зависи от доста повече неща от времето. Когато решавате по кое време да отидете в Гърция, би трябвало да имате поради и какъв тип отмора търсите, тълпите, фестивалите, събитията и цените също, написа туристически блогър в своя уебсайт Goatsontheroad.

Може да се разчита, че Гърция ще бъде красива през цялата година, в случай че изберете вярното място и време за посещаване. Зимните месеци в северните региони на страната могат да бъдат много сурови, до момента в който в южните гръцки острови, като Крит, зимата може да бъде много мека и по едно и също време слънчева и топла.
Най-доброто време за посещаване на Гърция и гръцките острови
Когато множеството хора си показват Гърция, те мислят за гръцките острови. Пътуването в Гърция обаче не е единствено пясък и тюркоазено синя вода. След като летните горещини отминат, есента обгръща земята, носейки проливни дъждове, преди да настъпи лютият мраз на зимните месеци.

Април е най-хубавият месец за посещаване на Гърция, следван от септември. Пролетните и есенните месеци съчетават най-хубавото от Гърция: хубаво време, само че с по-малко тълпи и по-добри цени.

Най-доброто време в Гърция е от края на май до началото на октомври. Това е най-топлото време на годината както за континенталната част, по този начин и за гръцките острови. През тези месеци цялата страна е слънчева и топла, а плуването става по-лесно, когато водите се затоплят.

През май температурите на водата стартират да се покачват и от юли до началото на септември те са най-топли. Това е най-хубавото време да посетите Гърция, в случай че търсите горещо време и страхотни условия за плуване.

Въпреки че е известен, август може да не е най-хубавото време за посещаване на Гърция поради тълпите. Тогава е и висок туристически сезон в цялата страна.

Пролетта в Гърция постоянно се счита за най-хубавото време за посещаване. Тълпите от туристи занапред ще идват и в този средиземноморски парадайс царува успокоение. Можете да имате най-добрите плажове в Гърция само за себе си.

Въпреки че към момента е малко хладно на континента, от средата на април острови като Крит, Санторини и Родос " се припичат " на слънце. Най-накрая след зимата температурата на водата към южните гръцки острови е задоволително топла за плуване.

Все отново имайте поради Великденския уикенд. Гърция е извънредно религиозна страна и по време на Великден локалните поданици постоянно честват, като посещават островите. През това време може да стане доста мъчно да се откри място за настаняване, в случай че не сте резервирали задоволително рано.

Пролетта е отлично време за обмисляне на пътешестване до столицата Атина. Тогава температури към момента са приятни и към момента не усеща изгарящата лятна горещина. Освен това горещите туристически точки не са прекомерно пренаселени през пролетните месеци.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР