Най-доброто училище в Единбург, Шотландия, Обединено кралство, вече няма да

...
Най-доброто училище в Единбург, Шотландия, Обединено кралство, вече няма да
Коментари Харесай

В Единбург махат от училище Да убиеш присмехулник и За мишките и хората за расизъм

Най-доброто учебно заведение в Единбург , Шотландия, Обединено кралство, към този момент няма да преподава на учениците си " Да убиеш присмехулник " с премия Пулицър от Харпър Ли и " За мишките и хората " от Джон Стайнбек поради расизъм в текстовете, оповестяват " Индипендънт ", " Телеграф " и медиите на Острова.

Алън Кросби, началник на образователната стратегия по британски език в гимназията Джеймс Гилеспи, счита, че някои романи са " проблематични ".

Както се оповестява от The Herald, задачата е да се " деколонизира " образователната стратегия с фокус върху образователния материал, който по-добре показва цялостния набор от човешки опит.

Той разяснява, че тези книги " се преподават по-рядко, защото тези романи са проблематични във връзка с деколонизирането на образователната стратегия. Главните им герои не са цветнокожи . Представянето на цветнокожи хора е единствено за този интервал, а потреблението на думата с Н (негър) и потреблението на претекста за белия избавител в " Да убиеш присмехулник " - това ни накара да решим, че това в действителност не са текстове, които желаеме да преподаваме . "

Стивън Кели, шеф на Liberton High, Единбург, споделя, че желаят да подсигуряват, че всички възпитаници са показани посредством образователната стратегия . " Нашето учебно заведение стана доста по-разнообразно, което съгласно мен е нещо положително ".

" Когато представяме нашата образователна стратегия, в случай че съм млад негър в моето учебно заведение и преглеждам образователната стратегия , било то британски, било то история, било то модерни проучвания, било то каквото и да е, виждам ли себе си показан ? "

" И по този начин, за нас става въпрос за създаване на антирасистка просвета, която признава понятията за стереотипност, визиите за бялоцентрични настройки , визиите за белите хора като по-важни, понятията за посланичество . "

" Не споделям, че бихме забранили " Да убиеш присмехулник " или " За мишките и хората ", само че в случай че ще преподавате нещо като бяло спасителство, може да употребявате тези книги като образец . "

Светът се е развил фрапантно през десетилетията, тъй че литературата, която предлагаме на децата, би трябвало да изобразява това, изяснява Кели.

Междувременно учители деятели от окръг Кинг, Вашингтон , Съединени американски щати разясниха пред ЕнБиСи и " Кроскът ", по какъв начин организират уроци по раса и равнопоставеност в началните класове .

Учителката от Кент Джоан Барбър употребява митингите на Black Lives Matter предходната година, " с цел да преподава повече за расата " на учениците от втори клас .

" Желая да бъда оня преподавател, който води тези тежки диалози ", сподели тя. " Бих направила голяма неприятна услуга на моите възпитаници, в случай че не им дам информация ". " Расовата история " е " също толкоз значима, колкото четенето или математиката ".

Барбър учи 7 и 8-годишни, че робството " е довело до институционален расизъм и имплицитна пристрастност ". Тя също по този начин " вкарва расата и правдивост във всеки предмет " и " всеки ден в нейния клас е изпълнен с расово обучение ".

Патриша Шелтън, разработчик на образователна стратегия в Bellevue School District, разяснява, че " работим доста интензивно в 5, 8 и 11 клас, с цел да децентрираме обичайна бяла вероятност и да центрираме гласовете на цветнокожите . "

Колегата на Шелтън, финансовият експерт Шомари Джоунс, съобщи, че сполучливо е премахнал творби като " Приключенията на Хъкълбери Фин " на Марк Твен и " Да убиеш присмехулник ", защото съдържат думата с Н (негър).

" Имаше толкоз доста случаи на възпитаници да се усещат в допълнение потиснати от това, че са в класната стая, където тези книги се четат на глас , не престават расовата контузия и расовата неправда. "

Учителите и админи деятели срещат опозиция от страна на родители , които настояват, че такова обучение е лява индоктринация.

Подобна борба се води в окръг Лоудън, Вирджиния, предградие на Вашингтон, окръг Колумбия. Ядосаните родители участват на неотдавнашно съвещание на учебния съвет, с цел да изискат отговори, само че членовете на борда бягат и е извикана полиция да в профил присъстващите.

" Няма да отстъпим от битката за правата на нашите възпитаници и ще продължим да се фокусираме върху равенството ".
 Обявиха детските книги на Инид Блайтън за расистки - британците се възмутиха
Обявиха детските книги на Инид Блайтън за расистки - британците се възмутиха

Появата на Black Lives Matter ускорява натиска против културата и историята на Британия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР