Най-добрият касоразбивач в Южна България - Петър Николов - Пашката

...
Най-добрият касоразбивач в Южна България - Петър Николов - Пашката
Коментари Харесай

Постоянен арест за касоразбивач №1- Пашката, издаден от авер

Най-добрият касоразбивач в Южна България - Петър Николов - Пашката бе арестуван под стража от асеновградския Районен съд, заяви trafiknews.bg. Пашката е задържан при акция на пловдивската полиция, откакто цялостен месец служителите на реда са го издирвали. Николов бе арестуван в квартира в Пловдив дружно с 37-годишната си другарка. При последвалия обиск в друго негово жилище в Пловдив проверяващите иззели над 1800 лв., 1000 щатски $, 2000 евро, преносим компютър, 4 мобилни телефона и електрошокова палка.

51-годишният мъж от асеновградското село Болярци е апетитен за един от най- положителните касоразбивачи в България. няколко месеца откакто излезе от пандиза той още веднъж влиза в полезрението на полицията, откакто при опит за крупна кражба е предаден от своя съизвършител.

Екшънът се разиграва на 25 юли, когато по предложение на локалния апаш Илиян Илинчев, Пашката взема решение да изнесе каса от вкъщи на асеноградския предприемач Сидеров. Двамата към този момент са проучили търговеца и знаят, че той има у дома каса, в която държи огромни суми от оборота. Очакват, че плячката ще е към 50 000 лв..

За неприятен шанс обаче при опита да обхванат в дома на предприемача, те са видяни от служител на реда, който се прибирал от дежурство. Служителят живеел на същата ул. "Братя Бакуряни “, където била и кооперацията на Сидеров. Малко след среднощ младият служител на реда забелязал двама мъже, които се катерели по тераса на прилежаща кооперация и се опитвали да разбият стъклото на жилището.

Полицаят решил да работи незабавно без да чака подкрепление и изскочил на открито, въоръжен с револвера си. „ Стой, не мърдай! “ извикал той на крадците. Двамата обаче хукнали в разнообразни направления и служителят на реда се втурнал да преследва единия от тях. След няколко предупредителни изстрела, служителят стрелял ниско долу и уцелил беглеца в единия крайник. Раненият се оказал Илинчев. той бил откаран в хирургиите, а още при първия разпит "изпял " Пашката.

По-късно, по време на следствието, станало ясно, че проектът на двамата крадци е бил авансово жертван. Бизнесменът бил отпътувал на море дружно със фамилията си, като прозорливо изнесъл касата и прибрал парите си в банка.
Приятелката на Пашката е била освободена, откакто е прекарала 24 часа в ареста, посочи юристът на касоразбивача Стоян Донков. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР