Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров е направил дарение

...
Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров е направил дарение
Коментари Харесай

Гр. Димитров: Трябва да сме сплотени най-вече в такива ситуации

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров е направил подаяние на болничното заведение в родния си град Хасково. В предаването " Шоуто на Николаос Цитиридис " по bTV той разкри, че е закупил респираторни апарати за потребностите на лечебното заведение в битката против разпространяването на ковид .

" Направих подаяние на хасковската болница, уповавам се скоро апаратите да дойдат. Надявам се допустимо най-бързо всичко това да премине ", показа по " Скайп " 28-годишният Григор, който е в самоизолация в Калифорния.

" Добре съм, в Калифорния съм сега. В пустинята сме, откогато разбрахме, че няма да се играе тенис много дълго време - разясни той. - Реших да не се прибирам в Европа и мисля, че е верният избор сега. Комуникирам с доста другари и всички се хващаме на бас кой ще има най-голямата брада . "

Димитров описа още доста детайлности за всекидневието си под карантина. И прикани хората да подхождат съществено към обстановката.

" Имам другари на двете крайности. Положението в Калифорния е в действителност много по-лежерно, не се усеща както в Европа или в Ню Йорк. Гледаме да се пазим, значима е хигиената. Имам възприятието, че единствено си мия ръцете. Фокусирани сме сега, не можем освен това да създадем, можем единствено да стоим у дома. "

Настоящият №19 и някогашен №3 в света акцентира, че сега спортът и в частност тенисът не трябва да бъдат поставяни на напред във времето. А всички старания би трябвало да бъдат ориентирани в ограничението на болестта COVID-19.

" В такива обстановки виждам какво значи тенисът за мен. Може би с всички е по този начин, само че единственото, което ме кара да не преставам, е, че ще има шампионати. Но по-важното е да съхраним себе си и да сме положителни. Не е елементарно, тъй като сме привикнали на различен метод на живот. В момента не виждам на себе си като тенисист, доста други неща ми минават през главата. Играя на корта съвсем през ден и подкрепям физическа форма, това е значимото сега. В последните няколко дни си мисля, че желая да се запиша на някой онлайн курс, да вземем за пример бизнес курса на " Харвард ". В идните дни ще разуча повече и ще забележим дали е добра концепция ", съобщи Григор.

Живеещият в Монте Карло българин разгласи, че след края на изключителното състояние евентуално ще се прибере в родината си.

" В момента сме единствено аз и моят треньор, няма последователки, които да се грижат за мен - разкри с усмивка Димитров. - Ще се прибера в Европа незабавно след края на изключителното състояние, може би и в България. Искам да се събера с роднините и да прекараме просто време дружно. Може би два месеца ще съм в Щатите и виждам единствено да се прибера и да съм с обичаните си хора. Едно обръщение към българите. Винаги ми е харесвало " Съединението прави силата ". Трябва да сме сплотени най-много в такива обстановки. Когато спечелвам, постоянно съм усещал, че печели и България. Имаме огромно сърце и продължаваме напред, дано обичаме хората към нас, роднините. И да се поддържаме. Ние сме доста мощна нация. "

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР