Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза за поредното си изпитание

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза за поредното си изпитание
Коментари Харесай

Григор Димитров иска да пречупи Зверев за 1/4-финал на Ролан Гарос

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза за следващото си тестване на " Ролан Гарос ". В мач от осминафиналите на емблематичната конкуренция, първата ни ракета ще премери сили с един от любимците за оценката Александър Зверев. Двубоят сред Гришо и олимпийския първенец ще се играе на централния корт " Филип Шатрие " във вечерната сесия.

Той е финален в програмата, което значи, че ще стартира не преди 21:15 часа.

За последно Димитров и Зверев се срещнаха през ноември 2021 година в Париж, а германецът завоюва с 2:1 сета. Преди това той записа още две победи над Димитров през 2016 година. За последно Гришо победи в Базел през 2014 година.

Григор се намира в изключителна форма, като не изгуби сет до осминафиналите. Хасковлията реализира безапелационни триумфи, с по 3:0 над Тимофей Скатов, Емили Руусувуори и Даниел Алтмайер. Победа над Зверев може да се трансформира в историческа за Гришо, защото по този метод той ще доближи за първи път в четвъртфинал, а участията му на " Ролан Гарос " са цели 12!

Зверев несъмнено не се намира в най-хубавата си форма, откакто записа разочароващи представяния на съществени шампионати като Индиан Уелс, АТП в Монте Карло, Мадрид и Рим, отпадайки на всички места на фаза осминафинал. До мача с Димитров Зверев загуби един сет на " Ролан Гарос ", при тежката му борба с Франсис Тиафо от третия кръг. Преди това той се оправи относително леко със словака Молчан и Харис от Южна Африка.
 Григор Димитров е осминафиналист на
Григор Димитров е осминафиналист на " Ролан Гарос "!

Продължава без изгубен сет
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР