Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде може би най-откровеното си

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде може би най-откровеното си
Коментари Харесай

Григор откровен до болка, разкри за свой проблем от детството си

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде може би най-откровеното си изявление за италианското издание „ Ла Република “. След като през вчерашния ден Гришо открехна завесата на персоналния си живот и приказва за връзките си с Мария Шарапова и Серина Уилямс, в този момент първата ни ракета разкри любопитни обстоятелства за кариератa и детството си.

" Тенисът е характерен свят, който трансформира хората. Винаги дублирам, че тенисът не може да бъде всичко за мен, желая да върша и други неща с живота си. Не желая да ме асоциират единствено с едно нещо, може би ми се желае и да преподавам знанията си на другите. Желая да бъда образец за по-младите играчи, които ще дойдат след мен. Ако не допринеса с нищо, за какво въобще съм живял? Бих желал да се самоопределя като човек с доста пристрастеност.

За сравненията с Роджър Федерер, Димитров сподели: " Забавно е, че ме назоваха Бейби Фед, а в действителност бях избавен от Рафа Надал и неговата академия. Рафа и Роджър са двама явления, които оставят дълбока диря в спорта. Ако продължат да играят по този метод и през 2018-а, то тогава ще е ясно, че възрастта няма значение в тениса към този момент ".

Гришо не пропусна да показва гордостта си, че е българин и показа любопитни неща от детството си: " Аз съм на 100% българин. Виждаш ли, имам лъв на капака на телефона – това е знак на моята страна (б.р. - Григор не за първи път демонстрира мобилния си апарат). Иначе какво да ти опиша за детството ми? Не беше доста елементарно, не живеехме доста добре, училещето не беше в най-хубаво положение, а и не беше безвредно да се върви по улиците. Дали съм имал проблеми? Разбира се! Спомням си, че на няколко пъти бях гонен за неприятно държание. Но това бяха неща от всекидневието. Ежедневие, изпълнено с пакости. Това беше от дълго време. Сега желая да направя нещо за България – може би да изградя тенис академия,и повече хора да потегли по моите стъпки ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР