Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски завърши на 22-ро място

...
Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски завърши на 22-ро място
Коментари Харесай

Зографски се ядоса на 22-ото си място в Пекин 2022

Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски приключи на 22-ро място в скоковете от дребна шанца на зимните олимпийски игри в Пекин.

В първия си скок той записа 99 метра, което му донесе 126,7 точки и 28-о място. Така 28-годишният българин откри място в топ 30, а с това се класира и за финала. Там обаче Зографски не бе толкоз безапелационен -  97 метра (118,6 точки) и с общ общ брой 245,3 точки.

Така роденият в Самоков играч записа оттегляне от представянето си на предходните игри (Сочи 2014), където приключи 14-ти, а с това записа и най-хубавото показване на български ски скачач на зимни олимпийски игри.

След надпреварата през днешния ден Зографски разумно не бе удовлетворен и не го скри пред камерата на Българска национална телевизия. " В квалификациите и в тренировките скачах по-добре. За страдание, не съумях да си направя скоковете. При първия скок скочих рано, при втория закъснях и изпуснах огромен късмет. Не съумях да си свърша работата и да направя два положителни скока. Това, което научих в този момент, е, че човек би трябвало да бъде спокоен, тъй като аз прекомерно доста желаех, по тази причина и по този начин се получи. Тези неточности се получиха от прекомерното предпочитание. Пожелавам си да имам шанс и да направя два положителни скока в огромната шанца ", съобщи Владимир Зографски.

Титлата на дребната шанца завоюва любимецът Рьою Кобаяши от Япония със общ брой 275,0 точки. Сребърният орден е за австриеца Мануел Фетнер (270,8), бронзовият - за поляка Давид Кубацки (265,9). Трикратният олимпийски първенец Камил Стох направи разочароващ втори скок и приключи на шеста позиция (260,9).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР