Най-добрият български сабльор Тодор Стойчев завърши на 14 място в

...
Най-добрият български сабльор Тодор Стойчев завърши на 14 място в
Коментари Харесай

Тодор Стойчев завърши 14-ти на „Аспарухов меч“ и спечели наградата „Лекарски“

Най-добрият български сабльор Тодор Стойчев приключи на 14 място в интернационалния шампионат „ Аспарухов меч “, годен за Световната купа за младежи до 20 години. За отличното си показване възпитаникът на фехтовална академия „ Васил Етрополски “ получи премията „ Лекарски “. Призът се присъжда на най-добре представилия се българин в надпреварата и е в памет на Асен Лекарски – един от най-големите фехтовачи на страната ни.

Тодор Стойчев игра доста добре в целия шампионат и даде поръчка за още победи в идните надпревари. Той излезе от групите с пет победи и една загуба и се класира непосредствено за втория кръг от елиминациите. Там сабльорът ни се изправи първо против Николай Спицин от Русия, записа победа с 15:10 и влезе измежду най-хубавите 32. В среща за място в топ 16 Стойчев победи Карлос Еранц от Испания с 15:14. В дуела за място измежду най-хубавите осем фехтовачът ни излезе против Колин Хийткок от Германия и отстъпи след оспорвана среща с 12:15. Хийткок надви над Стойчев и през декември в шампионата за Световната купа за младежи в Полша, само че този път дуелът беше по-оспорван и равносилен.

Още осем български сабльори, водени от националния треньор Ивайло Воденов, излязоха от групите и играха срещи от първия кръг на елиминациите. Ангел Вълков загуби от Олександр Хрихорук от Украйна с 12:15, Камен Христов отстъпи на Пиетро Торе от Италия с 6:15, а Георги Златаров беше надвит от Козмин Стан от Румъния с 15:5. Ивайло Александров сподели удивително израстване в играта си. Той направи доста оспорван мач против унгареца Левенто Пинтер и отстъпи с 14:15, а Пинтер влезе в осмицата. Ясен Стоянов загуби срещата си с Хаго Моран от Испания (5:15), а Димитър Райкин не се оправи с Ендре Марсел Баниай от Унгария – 8:15. Валентин Кювлиев беше надвит от Колби Харли от Съединени американски щати с 15:8, а Виктор Филев загуби от Уго Латапи от Франция с 6:15.

Първото място в надпреварата извоюва Пиетро Торе от Италия. Във финала той победи французина Реми Гарик с 15:14. Третото място си разделиха германците Колин Хийткок и Леон Кузмин. В шампионата участваха бъдещите звезди на фехтовката, като на пътеките в състезателен комплекс СИЛА се дуелираха повече от 250 състезатели при мъжете и дамите от 31 страни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР