Най-добрият български колоездач в последните години Николай Михайлов подписа с

...
Най-добрият български колоездач в последните години Николай Михайлов подписа с
Коментари Харесай

Българският колоездач Николай Михайлов подписа договор с френски отбор

Най-добрият български колоездач в последните години Николай Михайлов подписа с френския тим " Делко Марсилия ", оповестиха от отбора. Михайлов, който е на 29 години през последните шест сезона караше за полския CCC.

" Новото ни попълнение Николай Михайлов е добре прочут във Франция, където стартира кариерата си като дилетант с " Мартиг Спорт " и " АVC Ай-ен-Прованс ". Той е добър играч, повсеместен колоездач, който има победа в " Сибиу тур " през 2016 година ", оповестяват от " Делко ".



Във френския тим Михайлов се събира с българския експерт Христо Зайков, който е състезателен шеф в тима. Роденият в Свиленград колоездач е повторен първенец на България в общия старт и троент в бягането по часовник.

Най-големият триумф в кариерата му до момента е присъединяване в Обиколката на Италия през 2015 година Тогава той участваше в доста от откъсванията, само че не можа да се поздрави с етапен триумф. Българинът приключи на 129-то място в генералното класиране.

Михайлов е вторият българин, който кара в една от трите огромни обиколки след Данаил Петров, който участваше във " Вуелта Испания " през 2012 година

Тимът на " Делко Марсилия " е от тим с про континентален статут, или второто равнище на колоездачните сформира след тези от международния тур. На това равнище всички състезатели са експерти, а постоянно тимовете от про континенталния тур са канени в обиколките от международния тур. В състава на френския отбор за идната година е притеглен и състезал от про тур системата – Хавиер Морено от " Бахрейн Мерида ", който участваше и в трите огромни обиколки през този сезон. За
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР