Най-добрите ни колоездачи за поредна година ще застанат на старт

...
Най-добрите ни колоездачи за поредна година ще застанат на старт
Коментари Харесай

Най-добрите ни колоездачи стартират за купа "Камен Станчев"

Най-добрите ни колоездачи за поредна година ще застанат на старт в надпреварата в памет на най-големия български треньор в този спорт - Камен Станчев. Надпреварата в Самоков на 21 май е проведена ПССК " Васил Левски - София`` и общината и в нея право на присъединяване имат всички лицензирани състезатели, както и задгранични национални, клубни или районни тимове.

Заедно с конкуренцията за купа ``Камен Станчев`` ще се организира и надпреварата за купа ``Боровец``.

Стартът за девойки, юноши младша възраст, девойки и дами ще е в 14 ч. на бул. ``Искър``, пред ``Арена Самоков ", като спортната отдалеченост е 10.2 км. Чес по-късно е главният старт - на юноши старша възраст, мастърс и мъже хайлайф, които ще изминат критериум от 103 км.

Камен Станчев бе най-успешният ни треньор , както в шосейното, по този начин и в пистовото колоездене. Състезателната му кариера стартира през 1950 година, когато на 14-годишна възраст взе участие в републиканско съревнование, а за колоезденето го открива Александър Бичев. 

Той е троент екипен първенец с " Левски ", само че като треньор прави впечатляващи достижения. Под негово управление Ненчо Стайков приключва втори в Пробега на мира, а Димо Ангелов е два пъти 6-и на международни шампионати и още веднъж 6-и на олимпийските игри в Мюнхен `72 - на 1000 м от място в пистовото колоездене.

Успехите на Камен Станчев като треньор включват над 50 медала на държавни шампионати на шосе и писта в Германия, Чехия, Япония. Тренирал е юношеския тим на Словения, а към днешна дата неговите момчета са измежду най-хубавите състезатели в тимове в Словения и Италия.

След края на треньорската си кариера Станчев бе специалист коментатор на " Евроспорт ". Големият експерт умря през май 2019 година
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР