Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова започна с победа участието си

...
Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова започна с победа участието си
Коментари Харесай

Виктория Томова се класира за решителния етап на квалификациите в Рим

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова стартира с победа присъединяване си в квалификациите на шампионата от категория WTA 1000 на клей в Рим, Италия.

В среща от първия кръг на пресявките поставената под №1 Томова надигра в два сета американката Саша Викъри - 7:5, 6:4.

Срещата стартира чудесно за българката, която проби още в откриващия гейм и скоро по-късно поведе с 2:0, само че Викъри реагира незабавно и изравни за 2:2. В десетия гейм Томова трябваше да избавя цели пет сетбола, само че някак си тя оцеля, с цел да стигне до 5:5, а по-късно взе и идващите два гейма, с цел да затвори първата част след 7:5 в своя изгода.

Вторият сет още веднъж започва по-добре за Виктория Томова, която обаче на два пъти пропиляваше пробив задатък и по този начин се стигна до 4:4. Още в идващия гейм 28-годишната софиянка още веднъж взе подаването на своята съперничка, повеждайки с 5:4, а по-късно на свое подаване първата ни ракета не позволи неточност и затвори мача по-късно повече от 100 минути на корта.

По този метод международната №76 дебютира с триумф на шампионата, който се организира в комплекса " Форо Италико " в Рим, а в спор за място в главната скица ще се изправи против поставената под №19 в квалфикациите Алиона Болсова от Испания, която по-рано през днешния ден надигра с 6:2, 6:0 представителката на домакините Джесика Бертолдо, която взе участие с " уайлдкард ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР