Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова започна с победа участието си

...
Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова започна с победа участието си
Коментари Харесай

Виктория Томова започна с успех в квалификациите в Доха

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова стартира с победа присъединяване си в квалификациите на шампионата от сериите WTA 5000 в Доха, Катар.

27-годишната софиянка изигра единствено един сет, извоюван от нея със 7:5, против белгийката Марина Заневска, която напусна корта поради контузия.

Мачът стартира мъчно за Вики Томова, която позволи пробив още в откриващия гейм, само че за благополучие, българката отговори мигновено и изравни за 1:1. В идващите минути и двете тенисистки сервираха чудесно, с цел да се стигне до 12-ия гейм при 6:5 в интерес на Томова. Първата ни ракета поведе с 0:40 и получи три шанса да затвори първия сет, само че не съумя да материализира нито един и Заневска стигна до 40:40. При идващия си късмет обаче международната №101 не позволи неточност и постави точка на разногласието в първия сет след 7:5.

Веднага след края на първата част пък белгийката взе решение да се откаже и по този начин класира Виктория Томова за идващия стадий на квалификациите.

Утре 27-годишната българка ще се изправи против американката Лоурън Дейвис (№49), като това ще бъде втори мач посред им. В единствената им среща досега Дейвис печели с 6:2, 2:6, 6:3 в първия кръг на US Open 2021.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР