Най-добрата българска състезателка по спортна гимнастика - Валентина Георгиева, която

...
Най-добрата българска състезателка по спортна гимнастика - Валентина Георгиева, която
Коментари Харесай

Валентина Георгиева: Олимпиадата чука на вратата и се чувствам все по-уверена в себе си

Най-добрата българска състезателка по спортна гимнастика - Валентина Георгиева, която завоюва сребърен орден на финала на прескок на Европейското състезание в италианския град Римини, съобщи, че ще гони положително показване на идните шампионати от Световната купа във Варна и Републиканското състезание.

17-годишната ни състезателка показа, че се намира в спортен режим и не счита да понижава оборотите преди Олимпиадата в Париж.

„ Усещането е неописуемо. Всъщност, всичко стартира от влизането в тази зала. За първи път стъпих в тази зала, когато започнах да се занимавам със спорт. Оттук пристигна и концепцията за спортната гимнастика. Това е моят клуб, за него съм се състезавала от първото ми съревнование до ден сегашен. Искам доста да благодаря на господин Проданов, на госпожица Милена, на моя треньор, на БФ по Гимнастика, на безусловно всички за това, че са зад мен и ме поддържат. Без тяхната помощ нямаше да стигнем дотук “.

„ В края на месеца има Световна купа във Варна. Очаквам там положително показване, гоним край на прескок и може би на други уреди, тъй като ще играя многобой. После имаме Републиканско състезание – края на юни и началото на юли месец. И настава към този момент месеца на Олимпиадата. Дотогава няма да стопираме подготовката, ще усложняваме прескоците, също по този начин гредата и успоредката. Като цяло тренировките ще се усъвършенстват от ден на ден и повече “.

„ Смятам да усложня втория прескок, за първия не съм сигурна. За втория прескок считам да прибавя още една половинка, с цел да ми вдигне още малко и началната стойност “.

„ След травмата споделих, че ще се завърна по-силна и, сякаш надраснах всичкото психическо напрежение, което имаше в предходните надпревари, в това число на Европейското, на което се контузих. Но сигурно се усещам по-уверена в себе си, по-сигурна в представянията си, в приземяването си и като цяло знам, че едно съревнование ще бъде сполучливо още от мига, в който дойде на него “.

„ Ще пъдя положително показване, сигурно. Няма да се вардя толкоз доста, тъй като от началото на годината до момента имам много надпревари и съм в спортен режим и форма. Нямам време да изляза от нея, тъй като времето тече и Олимпиадата чука на вратата зад нас “, съобщи Георгиева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР