Най-добрата българска състезателка на фехтовка Йоана Илиева мечтае да спечели

...
Най-добрата българска състезателка на фехтовка Йоана Илиева мечтае да спечели
Коментари Харесай

Йоана Илиева: Целта ми е медал от Париж!

Най-добрата българска състезателка на фехтовка Йоана Илиева мечтае да завоюва орден от олимпийските игри в Париж тази година. Бронзовата медалистка на сабя на Световното състезание за дами в Милано (Италия) се подреди на осмо място в " Спортист номер 1 на България " за 2023 година в 66-ото издание на обичайна анкета на спортните публицисти.

" Изключителна чест за мен е да върна още веднъж фехтовката в тази ранглиста и да съм първата жена, която е взела орден от Световно състезание. Аз не мога да опиша какво е възприятието да оставя своето име в тази история ", сподели в изявление за Българска телеграфна агенция Илиева, която донесе първи орден за България от шампионат на планетата в историята на женската сабя.

" В сряда отпътувам за Тунис, аз се прибрах преди няколко часа от Италия, където бях на лагер и след няколко дни пътуваме още веднъж. Там ще бъде шампионат от сериите Гран При. Важно е аз да слагам междинни класирания, както досега, с цел да натрупам точки за ранглистата. Влизам в топ 10 в първите две надпревари от началото на сезона, което е отлично. Моите упования са повишени след медала от Световното състезание и доста желая да се върна отново на подиума, тъй като това е като опиат за спортиста и аз не мога да спра да мисля и за олимпиадата, и за медала и към този момент желая просто да знам, че съм сигурна за тази олимпиада, а то даже да печеля всичко няма по какъв начин да се знае до последно и това ме мъчи непрекъснато ", добави Илиева.

" Целта ми е орден от Игрите в Париж! Често казано, на Световното състезание в Милано аз можех да стана първа, само че като първи орден при дамите имаше доста страст. Сега знам, че мога да стигна до върха, знам, че съм способна и единственото, което си поисквам е да бъда задоволително готова, както в Милано ", приключи най-хубавата българска състезателка на сабя.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР