Най-дискутираната рецепта в Черешката на тортата“ за този сезон е

...
Най-дискутираната рецепта в Черешката на тортата“ за този сезон е
Коментари Харесай

Десертът с чесън от Черешката на тортата

Най-дискутираната рецепта в „ Черешката на тортата “ за този сезон е безспорно десертът с чесън на Трифон Михайлов.

Историята на живота му е формула за триумф. Той е Трифон Михайлов - индивидът, който трансформира заниманията си в сполучлив бизнес и то в България. Трифон е човек, който не стопира да крачи самоуверено в света на концепциите. Предизвиква себе си като следва това, в което има вяра. Според него разликата сред съумелия и неуспелия човек е в това, че съумелият вижда решение на безусловно всеки проблем. Докато неуспелият вижда проблем във всяко решение.

„ Вярвам, че в забързаното ни всекидневие е доста по-лесно да получаваме информацията в бързи видео уроци, без значение дали става дума за личностно и професионално развиване или за предписания. “ Това го стимулира да сътвори напълно нов род в сферата, като започва всекидневен влог онлайн всеки ден тъкмо в избран час (като предаване, само че във Фейсбук) тъкмо в 12:15. Видеата му се гледат всеки ден от хиляди българи по целия свят, а самия той споделя, че това е единствено началото на взрива на „ live stream ”-а.

Но помнете съвета ми „ За едно видео най-важното е наличието и страстта, която основава у хората. За това не се спирайте, единствено тъй като нямате техника за 200 000лв. Добро наличие може да се сътвори и с мобилен телефон за 350лв. Това видео е снимано точно с подобен. “. Младият бизнесмен счита, че в България липсва тъкмо тази услуга, която основава положително наличие на налична за всеки цена и в този момент се е заел с нелеката задача да промени това.

„ Когато желаете да притежавате картина на Пикасо, вие не се интересувате с каква четка е рисувана тя и какъв брой коства четката. Защо тогава смятате, че в случай че някой снима видео с техника за стотици хиляди левове, то това видео, ще е положително с скъпо обръщение и стойност за фена? Та има филми направени с бюджет за милиони долари, които са ужасни! “. И може би е прав. Същото е и в публицистиката. Не е значимо какъв брой коства преносимият компютър, на който пишеш публикацията, а нейното наличие!

Десертът с чесън акцентира точно предприемаческия дух. Това е моментът, в който взимаш нещо положително и го правиш още по-добро. Трябва да се довериш на сетивата си, да експериментираш, да си убеден и съдбоносен и най-важното, да действаш. Ако не се получи 100 пъти, пробвай 101. Този десерт ще ви учуди, ще ви изуми, ще ви заинтригува и най-после ще ви възхити. Прави се за към 15 минути, без термична обработка. Може да се съхранява в ледник до 1 седмица и е прелестен и сладостен свършек на вечерта.

Рецепта за 8 порции - Десерт с чесън:
- 400гр. Заквасена сметана
- 400гр. Кисело мляко с висока масленост
- 250гр. Маскарпоне
- 500гр. Сладко от сливи (или друго сладко с кисела жилка)
- 1 пакет Маслени бисквити
- ½ Скилидка чесън

Смесвате киселото мляко, сметаната и маскарпонето. Добавете чесъна и разбъркайте, до момента в който получите хомогенна примес. Натрошавате маслените бисквити в обособен съд. В чаши за уиски или дребни купички стартирате да редите слой бисквити, слой примес, слой сладко, като ги редувате до момента в който напълните чашата. Накрая постоянно се приключва с бисквити, с цел да придобие грациозен тип. При опция може да извършите хубав „ финиш “ с листенце свежа мента.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР