Най-честото усложнение от COVID-19 по отношение на слуха е засягането

...
Най-честото усложнение от COVID-19 по отношение на слуха е засягането
Коментари Харесай

COVID-19 засяга слуховия нерв и може да доведе до загуба на слуха -

Най-честото затруднение от COVID-19 във връзка с слуха е засягането на слуховия нерв, проявяващо се с ненадейно понижение на слуха, а неведнъж и с високочестотен звук. Изключително значима е бързата реакция, споделя доцент Тодор Попов от Клиника по ушно-носно-гърлени заболявания в УМБАЛ „ Царица Йоанна “ – ИСУЛ, в изявление за. 

При доказване на това положение би трябвало да се стартира болнично лекуване с вливания, като колкото по-рано започва лечението, толкоз по-висок е шансът за избавяне на слуха. При липса на лекуване нормално понижението на слуха е необратимо и по-късното търсене на решение става невероятно, показва експертът.

По думите му при предишно намаление на слуха прибавянето на в допълнение би могло да докара до наслагване и надлежно до тежка инвалидизация.

Възрастта не е водещ фактор – пациентите са от целия възрастов набор. Проблемите със слуха след прекаран COVID-19 се следят и при деца, споделя доцент Попов.

Ваксините против COVID-19 изрично са постижение на човешката цивилизация, акцентира доцент Попов. „ Има два разновидността – да се сблъскаш с ковид SARS-CoV-2 следено или да го срещнеш неконтролирано. Ваксината потвърдено оказва помощ този конфликт да е следен и минимализира рисковете за здравето на имунизираните “, показва той.

„ За страдание, една част от обществото ни просто отхвърля да повярва в истинността, а повода е боязън. Не бива да ни е боязън. Не бива да бъдем парализирани от „ оградите “ на нашето лично схващане “, безапелационен е доцент Попов.

Цялото изявление със експерта

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР