Най-често използват безконтактно плащане потребителите между 18 и 24 години

...
Най-често използват безконтактно плащане потребителите между 18 и 24 години
Коментари Харесай

Повече от половината български картодържатели се разплащат безконтактно

Най-често употребяват безконтактно заплащане потребителите сред 18 и 24 години

Безконтактният способ за разплащане е желан от от ден на ден български консуматори, демонстрират данните от най-новото изследване MasterIndex 2017 на Mastercard, извършено измежду дейните картодържатели в България. С 22 процентни пункта се е нараснал броят на потребителите, които разплащат безконтактно, единствено за последната една година – през 2017 година 54% от картодържателите се разплащат по този метод, до момента в който година по-рано техният дял е бил 32%. Най-често употребяват безконтактно заплащане потребителите сред 18 и 24 години (59%).

Общо 67% от картодържателите в България разполагат с безконтактна карта, като максимален е делът им (71%) във възрастовите група 18–24 и 25–34 години.

Основните преимущества на безконтактното разплащане, посочвани от потребителите, са лесната и комфортна трансакция (74%), по-бързото осъществяване, спрямо другите платежни способи (68%) и сигурността (20%). 19% от потребителите пък избират безконтактното разплащане, тъй като го намират за занимателно.

Най-често българските консуматори разплащат безконтактно в хипермаркети и супермаркети (77%), магазини на дребно (68%) и бензиностанции (41%). Всеки пети картодържател заплаща безконтактно сметката си в заведения за хранене, кафенета и заведения за бързо хранене. Участниците в изследването чакат броят на безконтактните терминали да се усилва, като всеки четвърти картодържател би желал да има повече благоприятни условия да заплаща сметката си по този метод в кафенета и заведения за хранене.

" Проучването MasterIndex демонстрира, че безконтактните преводи се възприемат като новия естествен способ за разплащане от все по-голям брой български консуматори. Наред с това, нашето изследване демонстрира, че нараства търсенето на алтернатива за безконтактно заплащане на от ден на ден места като супермаркети, институции, бензиностанции, заведения за хранене, кафенета и клубове ", споделя Артур Туремка, общоприет управител за Балканите, Mastercard. " Тези резултати са безапелационен индикатор, че българските консуматори чакат всички търговци и снабдители на услуги да оферират безконтактна технология, защото я намират за бърз, комфортен и сигурен способ за заплащане. "
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР