Най-честите причини за консултация с лекар при децата са повтарящи

...
Най-честите причини за консултация с лекар при децата са повтарящи
Коментари Харесай

Медицински проучвания доказват положителния ефект на хомеопатията върху детското здраве

Най-честите аргументи за консултация с доктор при децата са повтарящи се инфекции, които през есенно-зимния сезон се демонстрират с по-голяма периодичност, даже на всеки 2-3 седмици. Има ли място хомеопатията при лекуването на постоянно боледуващи деца и съществуват ли безспорни доказателства за успеваемостта на метода е една от тематиките, за които интернационалната научна и здравна просветителна акция „ За Хомеопатията “ дава информация. Д-р Василка Юрукова, хомеопат и експерт по вътрешни заболявания, дълготраен учител по хомеопатия в редица медицински университети в България и Съединени американски щати, показа научни доказателства, успеваемостта на метода върху детското здраве.

„ В моята над 20-годишна процедура, постоянно се срещам с едно и също недоволство от родителите на моите дребни пациенти. Детето боледува доста постоянно, налагало се е да приема над 4-6 антибиотични курса годишно, а всички търсят най-щадящото и ефикасно лекуване без странични резултати. И това е хомеопатията.

Най-честите болести, които лекуваме с хомеопатия в детска възраст са увеличена „ трета “ сливица, рецидивиращи хреми, синузити, ангини и ушни инфекции, рецидивиращи бронхити, кожни и дихателни алергии, в това число бронхиална астма. При всички мои пациенти хомеопатията дава извънредно добър резултат, който се удостоверява и от множеството медицински изследвания, които съществуват по тематиката. “, разяснява доктор Василка Юрукова.

Най-всеобхватното досега здравно изследване е EPI3 и е извършено във Франция измежду 825 общопрактикуващи лекари и 8 559 техни пациенти. То демонстрира, че при идентични здравни резултати пациентите лекувани с хомеопатия1 и 2 от инфекции на горните дихателни пътища одобряват с 57% по-малко антибиотици и с 46% по-малко температуропонижаващи и противовъзпалителни.

Съществуват и редица медицински изследвания за приложението на хомеопатията при лекуване на остри дихателни и ушни инфекции при децата, които еднопосочно демонстрират успеваемост и изключват плацебо резултата поради възрастта на пациентите:

- При група от 75 деца на възраст от 18 месеца до 6 години с изострен отит до 36-ия час от началото на недоволствата, се регистрира доста понижаване на признаците още на първите 24 часа и 64 часа след започване на лекуването, което потвърждава позитивния лечебен резултат от хомеопатията, съпоставена с плацебо (3)

- Рандомизирано следено пилотно изследване съпоставя успеваемостта на хомеопатия и стандартна терапия при изострен междинен отит. Резултати демонстрират, че подобрението на признаците е по-бързо в групата, на която е предлагана самостоятелната хомеопатична терапия . В стандартната група са предписани антибиотици при 97,5% от случаите, а в хомеопатичната група не се е наложил банкет на антибиотик . (4)

- Проучване върху хомеопатично и стандартно лекуване на остри дихателни и ушни недоволства, извършено в Съединени американски щати и 7 европейски страни измежду 1577 възрастни и деца демонстрира, че в доболничната здравна помощ, хомеопатията не е по-малко ефикасна от стандартната медицина .(5)

- Проучване върху дълготрайния резултат от хомеопатично лекуване върху 3981 пациенти (1 130 деца и 2851възрастни) демонстрира, че тежестта на болесттите и качеството на живот са с очебийно и трайно усъвършенстване по време на приема на хомеопатия , както и че хомеопатичната терапия може да играе потребна роля като дълготрайна терапия на заболели с хронични болести . (6)

„ Хомеопатичното лекуване е холистично и самостоятелно, само че има и препарати с потвърдена успеваемост от медицински изследвания и могат да се ползват при всички деца и възрастни, без значение от общото им здравословно положение. Пример за подобен препарат е Осцилококцинум, който постоянно ми се постанова да постановявам за профилактика и лекуване на вирусни инфекции и грип изключително в есенно-зимния сезон. За предотвратяване от сезонни вируси предлагам 1 доза седмично през студените месеци, а при контакт с болен или след преохлаждане на тялото 2 дози. При лекуване приемът му би трябвало да стартира оптимално скоро след първи признаци на разболяване 3 дози за деня в границите на два дни през 6 часа. За най-малките ми пациенти постановявам гранулите Осцилококцинум да се разтворят в малко вода. “, добавя доктор Юрукова.

Двойно сляпо клинично изследване с контролна плацебо група демонстрира, че при температура над 38 градуса и най-малко 2 грипни признаци – главоболие, мускулни болки, ставни болки, лумбалгии или настинка, 66% от пациентите, лекувани с Осцилококцинум са излекувани в границите на първите 48 часа.

Осцилококцинум е артикул на френската фармацевтична компания BOIRON, международен водач в производството на хомеопатични лекарствени артикули, която тази година отбелязва своята 90-годишна. Лабораториите BOIRON са значим център за проучване и развиване на хомеопатията като част от актуалната медицина и са стандарт в използването на положителната индустриална и дистрибуторска процедура (GMP и GDP). Компанията има в ход 85 проучвателен планове, като тези стратегии включват университетски проучвателен екипи, лекари и ветеринарни лекари от всички континенти. BOIRON има 5 промишлени индустриални бази, над 4000 чиновници и хомеопатичните й медикаменти се оферират допълнително от 80 страни по света.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР