Най-честите измами през новия летен сезон са свързани с нелоялни

...
Най-честите измами през новия летен сезон са свързани с нелоялни
Коментари Харесай

Най-честите измами през новия летен сезон

Най-честите измами през новия летен сезон са свързани с нелоялни търговски практики. Много от търговците употребяват интернет да популяризират търговски обект като хотел 2 звезди, а в действителност се оказва, че става въпрос за къща за посетители. Това предизвести ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Иван Френкев в ефира на " Събуди се ".

" По този метод потребителят е подведен и когато дойде на мястото и откри, че е измамен, към този момент подава сигнал към нас. Препоръчваме още преди да отидете в съответния хотел да съберете допустимо най-вече информация за обекта. На уеб страницата на Министерството на туризма има информация какво да очаквате от всяка от категория хотел ", разясни Френкев.

От началото на година по Закона за туризма са направени 1647 инспекции и са издадени 103 акта за открити нарушавания. КЗП има и гореща линия за консуматори. Телефоните са оповестени на уеб страницата на комисията.

" В случай, че към този момент е направено заплащане, изисквайте документ, с цел да може да извършите претенция, в случай че е належащо ", разясни ръководителят на комисията.

По думите му тази година към момента не са получени сигнали за дублирани резервации и липса на хигиена в обекти по морето.

Към днешна дата са направени 83 инспекции в хотели и заведения за съществуване на подправен алкохол.

" В нашата стратегия за лято 2022 най-приоритетни са обектите, в които е имало нарушавания предходни години ", заключи ръководителят на КЗП.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР