Най-богатият и влиятелен наркобос известен като Хоакин “Ел Чапо Гузман

...
Най-богатият и влиятелен наркобос известен като Хоакин “Ел Чапо Гузман
Коментари Харесай

Наркобосът Ел Чапо търси как да излезе от затвора

Най-богатият и авторитетен наркобос прочут като Хоакин “Ел Чапо ” Гузман е виновен за продажбата на тонове смъртоносни опиати, които по-късно са продавани по улиците на Чикаго в продължение на десетилетия.

Сега Гузман се пробва да накара магистратите в Съединени американски щати да анулират доживотната му присъда, която излежава в строго охраняван затвор в Колорадо.

Битката на емблематичния наркобарон е сложна. Мъжът, именуван още “Дребния ”, се пробва да убеди съдът, че прокуратурата е сбъркала в обвиняванията си против него.

Преди съвсем 9 години, хотелската стая на “Ел Чапо ” с аспект към плажа беше щурмувана от елитни специфични елементи на мексиканските сили. Към оня миг босът беше издирван от управляващите в Чикаго по няколко федерални обвинявания. В същото време правосъдните органи в още няколко американски града се опитваха да стигнат до неоткриваемия търговец на дрога.

“Вероятно някой го поучава какво да прави, само че на пръв взор самичък е написал и подписал документа ”, разяснява някогашният федерален прокурор Гил Софър.

“Това, което той търси, е още една хапка от ябълката. Той загуби процеса, загуби обжалването, само че посредством подобен механизъм може да каже, че все пак има право да анулира присъдата си, тъй като конституционните му права са били нарушени ”, споделя Софър.

Според Софър “Ел Чапо ” е в обстановка, в която би трябвало да се опита да потвърди, че неговите конституционни права са били нарушени и в случай че това не се беше случило, изходът от процеса е щял да бъде друг.

“Това е огромно затруднение за превъзмогване ”, твърди някогашният прокурор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР