Най-богатият човек в света - собственикът на Тесла и Спейс

...
Най-богатият човек в света - собственикът на Тесла и Спейс
Коментари Харесай

Илон Мъск обяви намерение да влезе в бизнеса за добив на литий

Най-богатият човек в света - притежателят на " Тесла " и " Спейс екс " Илон Мъск има желание да влезе и в бизнеса за рандеман и пречистване на литий. Той самичък заяви за желанията си в Туитър.

Литият е значима съставка  в производството на акумулатори, които Тесла употребява за колите си, а “цената на лития е достигнала безумни равнища “ споделя Мъск.

Той разяснява, че междинната цена за 1 звук през последните 20 години демонстрира непрекъснато повишаване на цените, а от 2021 година нарастването е голямо. Само в последната година цената на метала се е нараснала повече от 480%.

Литият е по едно и също време най-лекият метал и минимум плътният корав детайл.Това значи, че батериите, направени с литий, имат високо съответствие мощ - тегло, което е  изключително значимо  в батериите на електрическите транспортни средства и в превоза.

Всъщност концепцията на Илон Мъск самичък да има рандеман на литий не е нова. Преди към 2 години той прави опит за пазаруване на компания за рандеман на литий. Сделката  не се реализира, само че автомобилният производител си осигурява  правата за рандеман в Невада.

 Мъск споделя, че  на Земята няма дефицит на този детайл от Менделеевата таблица, има залежи в Съединени американски щати и на още доста места, само че самото добиване е постепенно и мъчно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР