Най-богатият човек на планетата Джеф Безос започва проект, целящ да

...
Най-богатият човек на планетата Джеф Безос започва проект, целящ да
Коментари Харесай

Джеф Безос търси тайната на безсмъртието

Най-богатият човек на планетата Джеф Безос стартира план, целящ да отговори на значими въпроси, свързани със стареенето и гибелта. 

Основателят на Amazon влага 3 милиарда $ в стартъпа за битка със стареенето " Alto Labs ".

Компанията към този момент е привлякла 59-годишния Хал Барън в редиците си за поста основен изпълнителен шеф, който преди този момент е бил основен теоретичен помощник на английската фармацевтична компания GlaxoSmithKline. В плана ще вземат участие и Нобеловите лауреати Шиня Яманака (с премия по физиология и медицина за приемане на индуцирани плурипотентни стволови клетки) и Дженифър Дудна (награда по химия за създаване на способ за редактиране на генома).
Ди Каприо взе мозъка на Лорън - гаджето на Джеф Безос
Гаджето на Джеф Безос - Лорън, беше пленена от чара на Леонардо ди Каприо. Те се срещнаха на благотворителен бал на Филмовия музей в Л...
Прочети повече
Учените възнамеряват да проучат процеса на препрограмиране на клетките до връщането им в първичната им форма на стволово положение.

Така биха могли и да се лекуват заболявания, свързани с възрастта, като деменцията. Фокусът е концентриран върху клетките, тъй като стареенето, преди да се види на повърхността, настава на клетъчно равнище.

 

Освен Безос, към този момент е известно, че във финансирането на Alto Labs се включва и руско-израелския милиардер Юрий Милнер.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР