Най-безсрамно от ГЕРБ се похвалиха, че техните правителства са раздали

...
Най-безсрамно от ГЕРБ се похвалиха, че техните правителства са раздали
Коментари Харесай

Борисов е раздал 105 млн. лв. на вероизповеданията за 6 години

Най-безсрамно от ГЕРБ се похвалиха, че техните държавни управления са раздали близо 105 млн. лева на вероизповеданията в страната и в чужбина през последните 6 години. Парите, несъмнено, идват от държавния бюджет, другояче казано, от данъкоплатците. Хвалбата беше поместена на Facebook страницата на ръководещата партия.

Най-много е спечелило от ръководството на ГЕРБ Българската православна черква (БПЦ). 79 млн. лева са били изхарчени за ремонт на храмове и прехрана на свещенослужителите и чиновниците на БПЦ. Със средствата са актуализирани над 2000 църкви. Още 6 млн. лева са дадени за ремонт и създаване на нови храмове на Българските православни църковни общини в чужбина.

Не е било забравено и мюсюлманското вероизповедание, което обичайно се счита за цитадела на сякаш опозиционната Движение за права и свободи. То е получило 13.5 млн. лева за строителство на джамии и за прехрана на своите духовници.

Близо 2 млн. лева за ремонт и прехрана на други публично регистрирани вероизповедания в страната, написа още в справката.

А повода за разноските се обобщава по този начин: „ Българското държавно управление поредно поддържа всички вероизповедания, което е извънредно значимо за поддържането на етническия мир и толерантността в страната. ”
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР