Най-активните бойни действия продължават на донецкото направление - там руската

...
Най-активните бойни действия продължават на донецкото направление - там руската
Коментари Харесай

Свирепи боеве край Донецк, Русия струпва Кинжали в Беларус

Най-активните бойни дейности не престават на донецкото направление - там съветската войска прави десетки офанзиви дневно, само че Въоръжените сили на Украйна ги отблъскват. Това заяви на брифинг заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр, представена от ЛIГА.НОВИНИ.

Епицентърът на военните дейности, съгласно Маляр, остават Бахмут, Соледар и цялата Донецка област.

 Анна Маляр - биография, обучение, семья, карьера, компромат

„ Там врагът прави десетки офанзиви дневно, а ние ги отбиваме. Всъщност там става взаимното напредване на двете страни. Ако врагът успее да се придвижи към някакво обитаемо място, има моментална реакция от страна на Силите за защита и неотложно връщаме тези територии “, сподели Маляр.

Тя акцентира, че украинските сили „ не отстъпват и сантиметър “, а съветските нашественици не престават интензивно да се пробват да пробият до административните граници на Донецка област.

„ Боевете там не престават да са свирепи. Трябва да се разбере, че в този момент има доста комплицирана отбрана “, споделя Маляр.

Коментирайки обстановката на фронтовете като цяло, съгласно заместник-министъра на защитата тя може да се характеризира като подготовка за освобождение на украинските територии от руснаците и консолидиране на към този момент освободени територии.

Според Генералния щаб на ВСУ на 1 и 2 ноември
руските нашественици желаят да нападат в три направления
в Донбас: Новопавловск, Авдеев и Бахмут. Дотогава в записите попадаха единствено посоките Авдеевское и Бахмутское.

Сателитни фотоси на Planet Labs снимаха съветски МиГ-31К с хиперзвукови „ Кинжал “ в авиобаза Мачулищи южно от Минск.

Според норвежкото издание " Фактиск " фрагментите са снимани в понеделник, 31 октомври, сутринта. На едно видео се виждат три самолета и ракетен комплекс с " Кинжали ".

Тези самолети се виждат на фрагментите от 18 октомври, написа УНИАН.

Посочва се също, че до самолетите има резервоар, употребен от руснаците за превозване на ракети.

Британското разузнаване писа за прехвърлянето на МиГ-31К тази заран. На фотографията се вижда и резервоар с " Кинжали ".

Както означават в английското разузнаване, Руската федерация е употребила ракети " Кинжал " във войната против Украйна, само че запасите от тези ракети евентуално са доста лимитирани. Поради дистанцията от 2000 км разполагането на „ Кинжали “ в Беларус дава малко преимущество на Руската федерация във войната против Украйна, обясниха анализатори: „ Вероятно Москва е трансферирала тези ракети, с цел да алармира на Запада и да показа беларусите като съучастници във войната. "

X-47m " Кинжал " е хиперзвуково аеробалистично оръжие. Скоростта му след изстрелване надвишава скоростта на звука 10 пъти.

Ракета, способна да маневрира по цялата траектория на полета, както и да удря както неподвижни обекти, по този начин и надводни кораби.

Както изясняват специалистите, сега Русия не може да създава нови ракети, защото те включват повече от 130 непознати съставния елемент, недостъпни след стягането на западните наказания.

Русия неведнъж употребява " Кинжали " във войната против Украйна от 24 февруари насам. По-специално, врагът употребява хиперзвуково оръжие в Ивано-Франковск на 18 март, в Одеска област на 9 май и във Виницка област на 7 август.

Във Военновъздушни сили на ВСУ по-рано обявиха, че в Русия има дефицит на високоточни муниции.

Подполковник Вячеслав Зангиев командваше бойния вертолетен полк на ЧВК " Вагнер ". Предполага се, че той е бил свален в региона на Донецк покрай Бахмут.

 

В Донецка област е
ликвидиран командирът на вертолетен полк от частната военна компания " Вагнер "
подполковник Вячеслав Зангиев. Това оповестяват районните медии на Владикавказ, откъдето е руснакът.

По време на експлоадирането на пълномащабната война Зангиев към този момент беше пенсиониран, все пак отиде да се бие в Украйна, написа локалният Фокус.

Според блогъра Necro Mancer, командирът на вагнеровците е управлявал хеликоптера Ми-8, който беше свален от Въоръжените сили на Украйна на 31 октомври покрай Бахмут в Донецка област.

Припомняме, че въоръжените сили на Украйна унищожиха и Борис Тотиков, шеф на ракетните войски на 35-а общовойскова войска на Руската федерация, вследствие на удар от HIMARS по щаба на съветските войски в Изюм. Руснаците повеждат войските в посока Изюм.

На 16 септември в Луганск е премахнат " генералният прокурор на ЛНР " Сергей Горенко, който е взривен в кабинета си. От началото на войната през 2014 година работи с окупаторите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР