Навярно всяка една от вас, която има наднормени килограми, някога

...
Навярно всяка една от вас, която има наднормени килограми, някога
Коментари Харесай

За вредата от бързото отслабване

Навярно всяка една от вас, която има наднормени килограми, в миналото се е питала за какво няма средство или артикул, посредством които да отслабваме на мига, мигновено.

Бързото намаляване обаче е нездравословно и аргументите за това са научно обосновани.

Запасите от мазнини се съхраняват в мастните кафези. За да излезе мазнината от тях, би трябвало да се разпадне на съставните си елементи - глицерол и мастни киселини. Но с цел да се стигне до този разпад, е нужно да се получи сигнал за неговата нужда.

Най-често сигналът идва в резултат на диетата. Той може да бъде или намаляването в кръвта на концентрацията на мастни киселини, или увеличението на концентрацията на продуктите на разпада, която е източник на сила и за чийто синтез са нужни мастните киселини.

Последните са разтворими във вода. Транспортират се в кръвта дружно с белтъчините албумини. Колкото повече мастни киселини има в кръвта, толкоз повече би трябвало да бъдат албумините и толкоз по-висока е лепливостта на кръвта.

Според диетолозите тове е и първият минус на бързото намаляване. Част от мастните киселини могат да бъдат употребявани от работещите мускули за производството на сила. Колкото по-активно работят мускулите, толкоз повече мастни киселини се задействат.

" Изгарянето " на мастните киселини се съпровожда с отделянето на въглероден двуокис и вода. Масата на формираната вода е към 7.5 пъти по-голяма от масата на " изгорената " лой.

Или казано с други думи, в случай че сте " изгорили " 200 грама мазнини за интервал от 1 седмица, тогава няма проблем. Но в случай че това е станало за 1 ден, то размерът на циркулиращата кръв се е нараснал с 1.5 литра. Това обаче от своя страна води до натоварване на сърцето и бъбреците.

Има и различен минус. Ако мускулите не работят, мастните кафези се насочват към черния дроб. Колкото повече мастни кафези има в кръвта, толкоз по-голяма е вероятността за наслагване на холестерол в съдовете. При лавинообразния разпад на мазнините, част от тях не се губят, а се натрупват. Тоест бързите темпове на намаляване водят до инфаркт и инсулт.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР