Навсякъде по света има наказания за викане на линейка без

...
Навсякъде по света има наказания за викане на линейка без
Коментари Харесай

Сунгарска: Трябва да има наказание за викане на линейка без нужда

Навсякъде по света има санкции за кряскане на кола за спешна помощ без действителна потребност, само че у нас не е по този начин, не се знае кой би трябвало да постанова наказания и каква да бъде процедурата. Така говорителката на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска разяснява пред bTV последния случай от клип, публикуван в обществените мрежи, в който жена бе снимана да танцува кючек върху предния похлупак на кола за спешна помощ, извикана да окаже помощ на онкоболен в село Градец.

„ Това с кючека щеше да е смешно, в случай че не беше тъпо. На мен ми се сви душата, когато вашата кореспондентка сподели, че тази жена е отпътувала с цялото си семейство на гурбет в чужбина. Тази жена и нейната фамилия са лицето на България по света “, сподели Сунгарска след шокиращите фрагменти на неприличния танц.

Говорителката на столичната Спешна помощ описа, че изключително в кварталите, екипите непрекъснато се сблъскват с нападателно отношение.

„ Всички в централата на Спешна помощ изтръпват, тъй като знаят, че в случай че повикването е от квартал, колата за спешна помощ ще бъде блокирана за часове вътре. От всички къщи стартират да прииждат заболели хора, с цел да ги прегледат гратис на място. Ако екипът откаже, следват експанзия и закани “, сподели тя.

Катя Сунгарска цитира образци от всекидневието, които са повече от смущаващи – откраднати гуми от кола за спешна помощ до момента в който трае прегледът вътре в къщата, нахлуване над реанимационен екип, който е отказал да изкъпе и почисти майката на жена, затънала в телесни течности и да я откара в болница.

В последния случай екипът е позвънил в централата, с цел да бъде извикана полиция, тогава дамата почнала да крещи, че незабавните медици я бият.

„ Лекарят се прибра одран и насинен “, приключи Сунгарска.

Тя изрази признателност на органите на реда, че постоянно се отзовават и оказват помощ на личния състав на колите за спешна помощ, само че бе безапелационна, че не това е методът да се обезпечи естествена работа на „ Спешна помощ “.

„ Всеки път, когато вървим на такива адреси, се приказва с хората, само че те са с настройката, че някой постоянно им е задължен за нещо “, споделя говорителката на столичния ЦСМП.

Това, по думите й, е повода за задълбочаващия кадрови недостиг в незабавната помощ.

„ Работата е тежка, натоварването е грубо, амортизирането настава за 2-3 години “, сподели Катя Сунгарска.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР