Навършват се 10 години от тежката катастрофа в Симеоновград навръх

...
Навършват се 10 години от тежката катастрофа в Симеоновград навръх
Коментари Харесай

Десет години от тежката катастрофа в Симеоновград навръх Великден

Навършват се 10 години от тежката злополука в Симеоновград точно на Великден, при която починаха шестимата младежи. Шофьорът получи 12-годишна присъда.

Родителите на жертвите не престават да упорстват за законодателни промени за по-тежки санкции за пияните водачи и тези, които карат с превишена скорост.

Мемориалът на симеоновградските ангели, построен край пътя, припомня за нещастието, когато пийнал водач, управлявал автомобила си със 100 км/ч, удари младежите.

Родителите на починалите обявиха:

„ Много дълги тежки години, които доста мъчно прежалваме…Годините минават, хората не помнят. Не би трябвало да забравяме такива неща, с цел да не се случват, с цел да не не престават тези убийства по пътя “.

Адвокатът на фамилиите Борис Петко разяснява:

„ Дори и 10 година по-късно след техния случай присъдите не престават да бъдат все по този начин ниски. От една страна всяка година има сред 600 и 700 починали, само че въпреки това се подценява една численост на потърпевши със междинни и тежки телесни, които са към 10 000. Още сме измежду първите места на починали в Европейски Съюз “.

 Деца от с. Победа изпратиха свои рисунки на почернените родители/Дора Атанасова

В знак на съпричастност възпитаници и преподаватели от учебното заведение в село Победа, община Добричка, изпратиха рисунки и писмо на околните на починалите младежи.

Идеята децата в Обединеното учебно заведение „ Добри Войников “ в село Победа да се включат в панихидата във връзка десетгодишнината от трагичната злополука в Симеоновград е на началния преподавател Донка Вълчева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР