Навършването на 76 години от събитията на 9 септември 1944

...
Навършването на 76 години от събитията на 9 септември 1944
Коментари Харесай

По традиция: Спорове в парламента заради 9 септември

Навършването на 76 години от събитията на 9 септември 1944 година и тази година стана мотив за разногласия сред депутатите. Социалистите се оповестиха против "идеологическите неистини ", че у нас е нямало фашизъм. Депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов дефинира случилото се на 9 септември като "порив за нов живот " и прикани да не се отхвърля позитивното, направено тогава в страната.

"Тази дата продължава да провокира политически пристрастености, което демонстрира най-малкото, че в нея има живот и че е скрита някаква истина. За да стигнем обаче до тази истина, би трябвало да минем през тонове политически клевети, през медийно мракобесие, през псевдоисторическо измамничество и целенасочени неистини, а явно и през напускащи депутати ", съобщи Симов от парламентарната естрада.

Народните представители от ГЕРБ дефинираха събитията от 8 против 9 септември 1944 година като държавен прелом. Тома Биков уточни, че те са плод на геополитически ползи, а не на присъединяване на народа. Той акцентира, че през миналите 30 години е прекъсната практиката на реваншизъм и политическо принуждение.

"Българският народ не избра кого да го ръководи на 9 септември. Той беше изместен силово и механично в напълно друго поле и в продължение на 45 години трябваше да изтърпи насилието на това да не бъде там, където му е мястото, а точно там, където е през днешния ден - в Европа, при развитите и цивилизовани страни ", посочи Биков.

Според „ Обединени патриоти “ историята не би трябвало да се употребява за политически цели. Милен Михов посочи, че у нас фашистки режим като в Италия и Германия в никакъв случай не е съществувал.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР