Навън всичко е покрито със сняг. Шапките, шаловете и ръкавиците

...
Навън всичко е покрито със сняг. Шапките, шаловете и ръкавиците
Коментари Харесай

Това са храните, които ни топлят в студа

Навън всичко е покрито със сняг. Шапките, шаловете и ръкавиците към този момент са неизменима част от облеклото ни. Освен да се обличаме дебело, има още едно нещо, което можем да създадем в интерес на организма си. Става въпрос за потреблението на храни, които сгряват тялото.

Ще ви посочим част от храните, които имат това свойство.

Ето ги и тях:

Витамин В

Храните, които съдържат този витамин, не разрешават на тялото да изстива бързо в студа. Неслучайно се предлага през зимата да се похапват печени фъстъци и бадеми. Кафето и млякото също са чудесна композиция за зимните месеци.

Пикантни подправки
Тeзи плодове ви оказват помощ да останете млади
Красотата извира от вътрешната страна “ е израз, който постоянно чуваме. В множеството случаи се пояснява като пояснение за смисъла на душата и хара...
Прочети повече
Макар усетът на пикантните подправки да е много изострен, те са доста потребни за зимните дни, тъй като оказват помощ за бързото сгряване на организма ни. Да не приказваме, че пикантните храни имат и противовъзпалителни свойства и оказват помощ на тялото да се оправи по-лесно с атакуващите го настинки. Канелата, индийското орехче и черният пипер спомагат за повишение на телесната температура, както и работят стимулиращо на кръвообращението.

Джинджифил и люти чушлета

Доказано е, че лютото съумява да ни сгрее в мразовитите дни. За предпочитане е през студените дни да похапваме повече чесън, лук, джинджифил и люти чушлета. Те способстват поддържането на телесната температура в естествени граници.

Картофи и гъби
Тези храни НЕ се държат в ледник! Ето за какво!
Обичате ли да слагате всички артикули в хладилника, с цел да запазите свежестта и усета им за по-дълго време? Хубаво е да знаете обаче, че...
Прочети повече
Хората, които постоянно се оплакват от мръзнене през зимата, е желателно да употребяват повече гъби и картофи. От картофите тялото си набира нужното количество витамини и нишесте и ще му е по-лесно да се пребори с ниските температури на открито.

Шоколад и какао

Една чаша топло мляко с шоколад или какао може освен да ни сгрее в студа, само че и от напитката да си набавим нужното количество магнезий.

Само две чаши какао са задоволителни, с цел да усетим идеално стопляне в крайниците.

Яжте тези храни постоянно през зимните месеци и ще се чувствате надалеч по-комфортно, когато прекарвате време на открито.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР