Навални нямаше политически шансове, единствената му голяма сила беше моралната.

...
Навални нямаше политически шансове, единствената му голяма сила беше моралната.
Коментари Харесай

Весела Чернева, срещнала Навални през 2016 г.: Той ще бъде иконата, която самият Путин създаде

„ Навални нямаше политически шансове, единствената му огромна мощ беше моралната. Всъщност той към този момент има моралното предимство и евентуално до края на режима на Путин Навални ще бъде иконата, която самият Путин сътвори “.

Това сподели в „ Тази заран “ зам.-директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева.

Путин ще понесе отговорност за дейностите си и този ден ще пристигна скоро, сподели Юлия Навални

„ Ако някой пита струваше ли си гибелта на Навални, отговорът ще пристигна в това дали ще има други след него, които да застанат. Виждам доста смели дами – Юлия Навални, дъщерята на Немцов. Има много руснаци и рускини, които мислят за бъдещето на страна си “, добави тя.

 Руският опозиционер Алексей Навални е умрял Снимка: Reuters

Чернева участва на Мюнхенската конференция, където беше оповестена  гибелта на съветския опозиционер. 

„ Беше огромен потрес и можеше да се усети в коридорите на конференцията, само че може би най-емоционалният миг и най-запомнящата тирада беше на Юлия Навални, която безусловно часове след обявяване на гибелта на нейния брачен партньор излезе на конференцията и приказва. Беше доста обрана, доста в себе си, само че доста решителна. Такъв беше и той – доста съдбоносен човек “, описа Весела Чернева.

Пристигайки в наказателната колония в Харп, се оказва, че тялото на Навални не е там. Не е и в близкия град

Самата тя се среща с Навални в Москва през 2016 година

„ Срещата с Навални беше доста впечатляваща, тъй като още тогава беше ясно, че той няма шансове като политически водач в модерна Русия и все пак оптимизмът му беше доста впечатляващ. Един човек, който има вяра, че Русия може да бъде едно друго място и че има доста младежи, които не имат вяра на Путин и не желаят Русия да се връща още веднъж десетилетия обратно както наподобява сега. Русия е страна, която се е върнала във времето на политическите пандизчии, на Гулаг (Главно ръководство на трудово-изправителните лагери), на политическите убийства във време на дисиденти, които стават все по-малко. Всъщност това беше посланието на Навални, в това число до края – че има смисъл човек да има вяра в това бъдеще “, сподели Чернева.

Всичко за гибелта и последвалите реакции четете в този онлайн репортаж

Според нея от аутипсията на Алексей Навални няма да се разбере доста.

„ Смятам, че в някакъв момент ще дадат достъп на околните до тялото му. Има доста теории за неговото положение. Всички споделят, че в последните дни той е бил сносно здравословно, в това число неговият рехабилитатор, който се е грижил за него след отравянето, споделя, че той е имал дребни, относително мъчителни, само че не животозастрашаващи проблеми с гърба. Тези теории за неочакван оток, съсирек наподобяват много невероятни “, коментира зам.-директорът на Европейския съвет за външна политика.

Новината идва от Федералната работа за осъществяване на наказванията на Руската федерация и не е доказана от самостоятелни източници

По думите ѝ много хора на Мюнхенската конференция считат, че не е инцидентно, че гибелта на Навални се случва месец преди президентските избори.

Според източник от New Europe тялото му първо е било откарано в Лабитнанги, само че вечерта на 16 февруари е трансферирано в болница в Салехард

„ За тези, които познават Съветския съюз и историята това не наподобява доста необикновено. Българският публицист Георги Марков беше погубен от Държавна сигурност на 7 септември, на рождения ден на Тодор Живков. Този вид водачи явно харесват подобен вид дарове. Тук по-скоро приказваме за политическата логичност на това ликвидиране, в сравнение с за съответна дата. Политическата логичност беше Путин дефинитивно да заяви на популацията, че той е единственият всевластващ водач и че то няма различен избор и би трябвало да отиде на тези „ избори “ с един глас “, уточни Весела Чернева.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР