Науката е невероятна. Точка. Не само че тласка постоянно човечеството

...
Науката е невероятна. Точка. Не само че тласка постоянно човечеството
Коментари Харесай

Изглежда и Слънцето празнува Хелоуин

Науката е невероятна. Точка. Не единствено че тласка непрекъснато човечеството напред, тя е и ключ към разкриването на най-големите секрети на Вселената.

Наскоро NASA – американската галактическа организация, която изследва Космоса и всекидневно ни демонстрира готини неща – разгласява фотография на Слънцето, което наподобява на тиква за Хелоуин. Тя е дело на SDO и е направена на 8 октомври 2014 година


Източници на фотосите: NASA/SDO / Pixabay

SDO или Solar Dynamics Observatory е първата задача на NASA по плана LWS (Living Wirh a Star), задачата на който е да изучи аргументите на променливостта на Слънцето и въздействието му върху Земята.

NASA изяснява, че по-ярките елементи на Слънцето съставляват по-активни райони, които излъчват повече светлина и сила. Това са и признаци за мощни магнетични полета, които се носят из атмосферата на звездата.

Снимката съставлява композиция от два вида ултравиолетови дължини на вълната (а точно 171 и 193 ангстрьома). Тези талази са оцветени в златисто и жълто, което от своя страна кара нашата звезда да наподобява на тиква за Хелоуин.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР