Научна фантастика или реалност? Лаборатория в Мичиган, САЩ, предлага алтернатива

...
Научна фантастика или реалност? Лаборатория в Мичиган, САЩ, предлага алтернатива
Коментари Харесай

Лабораторията, която се опитва да съживи мъртвите 

Научна фантастика или действителност? Лаборатория в Мичиган, Съединени американски щати, предлага опция на ковчега и урната.

Cryonics Institute предлага своите услуги на хора, които се смятат за мъртви съгласно модерните легални и медицински избрания за гибел. Тези услуги включват заледяване на тялото с течен азот с цел да се предотврати декомпозицията и запазване на умрелия.

Криониката е науката за нискотемпературното опазване на хора и животни, чийто живот не може да бъде поддържан от актуалната медицина, с вярата, че в бъдеще ще бъде допустимо лекуването и съживяването им. Криоконсервацията на хора или огромни животни е необратима с днешната технология.

Крионичните процедури стартират няколко минути след прекъсване на сърдечната активност, като се употребяват криозащитни субстанции, с цел да се предотврати образуването на лед по време на криоконсервацията. Криониката се употребява за запазването на хора след по-дълго следсмъртно отсрочване, заради вероятността мозъчните структури, отговарящи за съхраняването на спомените и личността, да са към момента непокътнати.

Криоконсервацията е техника, която се употребява относително постоянно в друга сфера на медицината. Благодарение на нея можем да запазим и замразим ембриони, яйцеклетки и сперматозоиди.

Cryonics Institute не дава гаранция на клиентите си за бъдещото им възкръсване, а по-скоро им дава опция да се възползват от това знамение на науката, в случай че то бъде реализирано.

Институтът има вяра, че съживяването на хора и животни ще бъде действителност в бъдещето поради изключителното придвижване в молекулярната биология и нанотехнологията, както и сполучливото възкръсване след заледяване на дребни типове инсекти.

Към момента не е имало сходни сполучливи опити с бозайници.

Цената на тази опция на гибелта е 28 000 $, откакто гибелта е настъпила. Възможно е човек на междинна възраст (в положително здраве) да стартира да предплаща на месечни вноски в размер на 30 $.

Най-старият замразен пациент сега в Cryonics Institute е доктор Джеймс Бедфорд, който е криоконсервиран от 1967 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР